10 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler.
6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler.

10 Aralık 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 10 Aralık 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye'de kültür harcamaları arttı: 54 milyar 383 milyon 287 bin lira
Türkiye İstatistik Kurumu, 2018 yılına ilişkin kültür ekonomisi verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada yer alan verilere göre kültür harcamaları yıla göre yüzde 23,4 artışla 54 milyar 383 milyon 287 bin liraya ulaşırken, kültürel mal ihracatındaki artış dikkati çekti. Kültür harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı 2018'de yüzde 1,5 oldu. Bu oran 2017'de yüzde 1,4 seviyesindeydi.
Türkiye'de kültür harcamaları arttı: 54 milyar 383 milyon 287 bin lira Türkiye İstatistik Kurumu, 2018 yılına ilişkin kültür ekonomisi verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada yer alan verilere göre kültür harcamaları yıla göre yüzde 23,4 artışla 54 milyar 383 milyon 287 bin liraya ulaşırken, kültürel mal ihracatındaki artış dikkati çekti. Kültür harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı 2018'de yüzde 1,5 oldu. Bu oran 2017'de yüzde 1,4 seviyesindeydi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nobel tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa katliamını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Peter Handke'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesine ilişkin,"Nobel ödülünün ırkçı birine verilmesi insan hakları ihlalinin ödüllendirilmesinden başka bir anlam taşımayacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nobel tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa katliamını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Peter Handke'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesine ilişkin,"Nobel ödülünün ırkçı birine verilmesi insan hakları ihlalinin ödüllendirilmesinden başka bir anlam taşımayacaktır" dedi.
Balıkesir'de 4,6 büyüklüğünde deprem oldu
Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23.14'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir, İstanbul, Manisa ve Bursa'da da hissedildi. Saat 23.24'de 4.3 büyüklüğünde artçı bir deprem daha oldu.
Balıkesir'de 4,6 büyüklüğünde deprem oldu Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23.14'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir, İstanbul, Manisa ve Bursa'da da hissedildi. Saat 23.24'de 4.3 büyüklüğünde artçı bir deprem daha oldu.
Meteoroloji'den Antalya için ilk kez 'kırmızı' alarm verildi
Antalya'da yarın yağış beklendiği söylenerek Meteoroloji ilk kez 'kırmızı' alarm verdi. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum oluşma risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da AFAD'dan geldi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu,"Kriz masası oluşturduk." açıklamasında bulundu.
Meteoroloji'den Antalya için ilk kez 'kırmızı' alarm verildi Antalya'da yarın yağış beklendiği söylenerek Meteoroloji ilk kez 'kırmızı' alarm verdi. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum oluşma risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da AFAD'dan geldi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu,"Kriz masası oluşturduk." açıklamasında bulundu.
Beyaz Saray Demokratlar'ın 'azil maddelerine' tepki gösterdi
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, Temsilciler Meclisinin Adalet Komisyonu Başkanı Jarold Nadler ve Meclis Başkanı Demokrat Nancy Pelosi'nin azil maddelerine ilişkin yaptığı basın açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yayımladı. Yayınlanan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'a yöneltilen 'görevin kötüye kullanılması ve kongrenin işleyişini engellemek' suçlamalarına itiraz edildi.
Beyaz Saray Demokratlar'ın 'azil maddelerine' tepki gösterdi Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, Temsilciler Meclisinin Adalet Komisyonu Başkanı Jarold Nadler ve Meclis Başkanı Demokrat Nancy Pelosi'nin azil maddelerine ilişkin yaptığı basın açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yayımladı. Yayınlanan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'a yöneltilen 'görevin kötüye kullanılması ve kongrenin işleyişini engellemek' suçlamalarına itiraz edildi.
Sinemanın galibi belli oldu: En iyi açılışı Şahan Gökbakar yaptı
Türk sinemasında geçen uzun bir sürenin ardından merakla beklenen filmler vizyona girdi. Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Mahsun Kırmızıgül'ün filmleri vizyondaki yerini aldı. Favori dörtlü olarak görülen bu isimlerden en iyi gişe açılışını yapan Şahan Gökbakar oldu.
Sinemanın galibi belli oldu: En iyi açılışı Şahan Gökbakar yaptı Türk sinemasında geçen uzun bir sürenin ardından merakla beklenen filmler vizyona girdi. Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Mahsun Kırmızıgül'ün filmleri vizyondaki yerini aldı. Favori dörtlü olarak görülen bu isimlerden en iyi gişe açılışını yapan Şahan Gökbakar oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >