10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

3 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
3 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

3 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı törenle atıldı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den Avrupa'ya yapılacak seferler için uyarı geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı törenle atıldı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den Avrupa'ya yapılacak seferler için uyarı geldi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Putin: Türkiye ile askeri işbirliğimizin önceliği S-400 verilmesi

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Beştepe'de gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. Putin, "Türkiye'ye S-400 hava savunma sisteminin verilmesi, Mosova ve Ankara arasındaki askeri işbirliğinin önceliğidir" dedi.
Putin: Türkiye ile askeri işbirliğimizin önceliği S-400 verilmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Beştepe'de gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. Putin, "Türkiye'ye S-400 hava savunma sisteminin verilmesi, Mosova ve Ankara arasındaki askeri işbirliğinin önceliğidir" dedi.
Nükleer güç için dev adım atıldı: Akkuyu'nun ilk harcı döküldü

                                    Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı törenle atıldı.
Nükleer güç için dev adım atıldı: Akkuyu'nun ilk harcı döküldü Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı törenle atıldı.
Yunanistan Başbakanı Çipras: Türkiye 2 Yunan askerini iyi niyet jesti olarak iade etsin

                                    Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan bir garip açıklama, Türkiye'yi iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya çalışmakla suçlayan Çipras, Türkiye'nin bölgede provokasyonları artırdığını iddia etti.
Yunanistan Başbakanı Çipras: Türkiye 2 Yunan askerini iyi niyet jesti olarak iade etsin Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan bir garip açıklama, Türkiye'yi iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya çalışmakla suçlayan Çipras, Türkiye'nin bölgede provokasyonları artırdığını iddia etti.
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den önemli açıklama

                                    Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Avrupa uçuşlarında Eurocontrol merkezli aksamalar yaşanacağı duyurdu.
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den önemli açıklama Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Avrupa uçuşlarında Eurocontrol merkezli aksamalar yaşanacağı duyurdu.
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı

                                    TÜİK, mart ayı enflasyon rakamını açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu Mart ayında yüzde 0.99 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 10.23 olarak gerçekleşti.
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı TÜİK, mart ayı enflasyon rakamını açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu Mart ayında yüzde 0.99 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 10.23 olarak gerçekleşti.
Elon Musk’tan şok yerli uydu hamlesi: UBAKUSAT!

                                    Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temaslarda bulunan SpaceX’in sahibi Elon Musk’tan yepyeni bir hamle geldi. Elon Musk, Falcon 9 kargo roketiyle Türkiye’nin küp uydusuyla UBAKUSAT’ı uzaya gönderdi.
Elon Musk’tan şok yerli uydu hamlesi: UBAKUSAT! Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temaslarda bulunan SpaceX’in sahibi Elon Musk’tan yepyeni bir hamle geldi. Elon Musk, Falcon 9 kargo roketiyle Türkiye’nin küp uydusuyla UBAKUSAT’ı uzaya gönderdi.
Marketler hakkında flaş bir istek geldi: Haftada bir gün kapatılsın

                                    Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Altunbilek çok konuşulacak bir istekte bulundu. Altunbilek: “Marketlerin haftada bir gün kapanmasını talep ediyoruz. Yapılacak düzenleme ile bizler ertesi güne daha iyi hazırlanabileceğiz." dedi.
Marketler hakkında flaş bir istek geldi: Haftada bir gün kapatılsın Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Altunbilek çok konuşulacak bir istekte bulundu. Altunbilek: “Marketlerin haftada bir gün kapanmasını talep ediyoruz. Yapılacak düzenleme ile bizler ertesi güne daha iyi hazırlanabileceğiz." dedi.
Samsung Galaxy S6 için yolun sonuna gelindi

                                    Yeni açıklara karşı Samsung’un da güvenlik korumasını sağlayan Google, Galaxy S6 için herhangi bir güvenlik güncellemesi yayınlamayacak. Şimdiye kadar çıkan son S6 güncellemesinin Şubat ayında geldiği düşünüldüğünde telefonun bir anlamı kalmadığı da ifade edilebilir. Cihaz için bundan böyle güvenlik güncellemesi sunulmayacak olması, kullanıcılara adeta “Yeni bir modele geçin” mesajı olarak kabul edilebilir.
Samsung Galaxy S6 için yolun sonuna gelindi Yeni açıklara karşı Samsung’un da güvenlik korumasını sağlayan Google, Galaxy S6 için herhangi bir güvenlik güncellemesi yayınlamayacak. Şimdiye kadar çıkan son S6 güncellemesinin Şubat ayında geldiği düşünüldüğünde telefonun bir anlamı kalmadığı da ifade edilebilir. Cihaz için bundan böyle güvenlik güncellemesi sunulmayacak olması, kullanıcılara adeta “Yeni bir modele geçin” mesajı olarak kabul edilebilir.
Alex de Souza, Altınordu için Türkiye'ye geldi

                                    Altınordu ve Petrol Ofisi’nin ‘Yol Arkadaşlığı’ işbirliği vesilesiyle Alex de Souza, Türkiye’ye geldi. Alex de Souza, bu yıl beşincisi düzenlenecek U12 İzmir CUP’ın başlama vuruşunu yapacak. 6-7-8 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek turnuvaya 21 ülkeden 56 takım katılacak. Genç futbolcular kıyasıya mücadeleye çıkmadan önce Alex, İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Alex de Souza, Altınordu için Türkiye'ye geldi Altınordu ve Petrol Ofisi’nin ‘Yol Arkadaşlığı’ işbirliği vesilesiyle Alex de Souza, Türkiye’ye geldi. Alex de Souza, bu yıl beşincisi düzenlenecek U12 İzmir CUP’ın başlama vuruşunu yapacak. 6-7-8 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek turnuvaya 21 ülkeden 56 takım katılacak. Genç futbolcular kıyasıya mücadeleye çıkmadan önce Alex, İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Ligin zirvesi PFDK'ya sevk edildi

                                    Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması”sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da “çirkin ve kötü tezahüratı” ve “saha olayları” nedeniyle PFDK’ya sevkine karar verildi.
Ligin zirvesi PFDK'ya sevk edildi Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması”sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da “çirkin ve kötü tezahüratı” ve “saha olayları” nedeniyle PFDK’ya sevkine karar verildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >