120 saat için geri sayım başladı: Yarınki görüşmeyi işaret edip gözdağı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saatlik mühletin dolması için kısa bir zaman kaldı. Yarın Putin ile görüşmemizin ardından adımları atacağız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saatlik mühletin dolması için kısa bir zaman kaldı. Yarın Putin ile görüşmemizin ardından adımları atacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World tarafından düzenlenen forumda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yapılan mutabakat neticesinde terör örgütünün belirlenen Güvenli Bölge'yi terketmeleri için verilen 120 saatlik sürenin dolmasına çok az zaman kaldığına dikkati çekerek yarın yapılacak olan Putin görüşmesinden sonra adımların atılacağını açıkladı.

TRT World tarafından düzenlenen forumda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
terör örgütü YPG'nin çekilmesi için verilen 120 saatlik mühletin dolması için kısa bir zaman kaldığını belirterek, Rusya'ya gerçekleştireceği ziyarette Putin görüşmesini işaret ederek alınacak kararları dile getirdi.

"Hiçbir ayrım yapmadan zalime zalim, teröriste terörist deriz"

Herkes Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Libya'da, Afrika'da, Balkanlar'da başka niyetlerle at koşturuyor olabilir. Türkiye, sadece kardeşleriyle olan kader birliği sebebiyle oradadır. Bu, 'bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli görenlerin' asla anlayamayacağı büyük bir erdemdir. Biz hiçbir ayrım yapmadan, zalime zalim, teröriste terörist, haksızlığa haksızlık, zulme zulüm demeye devam edeceğiz.

"Terör örgütleriyle masaya oturmadık, oturmayız"

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 17-18 yıllık görev süremizde biz terör örgütleriyle masaya oturmadık oturmayız ve oturmayacağız. Teröristlerle masaya oturmadık oturmuyoruz ve oturmayacağız. Şu anda Kuzey Suriye'de 30 bin TIR Irak üzerinden silah mühimmat araç buraya sokuluyorsa acaba ben dünyanın en güçlüsüyüm diyenler bunu neyle izah edecekler? Bu demokrasinin neresinde yazıyor bunu bize söylesinler. Yok. Susuyorlar. Ama biz susmayacağız.

120 saat vurgusu

120 saatin büyük bir bölümü sona erdi. Yarın Rusya ziyaretimiz var. Putin ile bu süreci ele alıp atılması gereken adımları atacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >