2016 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı, DGS yerleştirme sonuçlarını öğren

2016 dgs yerleştirme sonuçları
2016 dgs yerleştirme sonuçları

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Dikey Geçiş Sınavı(DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. DGS yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylar haberde.

Yapılan açıklamaya göre göre, 2016-DGS sonuçlarına göre, tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Yerleştirme sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr adresli ÖSYM'nin resmi internet sayfasından açıklandı.

Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek.

2016 DGS sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız...

ÖSYM

DGS'ye giren öğrencilere şartlı kayıt


Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giren ve mezun olmadığı için lisans programlarına kayıt yaptıramayan öğrencilere şartlı kayıt hakkı tanındı.


YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-DGS kayıt tarihlerinde yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra mezun olan önlisans öğrencileri, belgelerini sunarak, lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.

Adaylar, durumlarını belgelemeleri şartıyla 2016-2017 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.
DGS, meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün ve açıköğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için düzenleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >