24 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

24 Haziran 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 24 Haziran 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Bitcoin, yaptığı son sıçramayla yatırımcılarını sevince boğdu

Nisan ayının başından bu yana yükseliş trendini sürdüren Bitcoin, yaptığı son sıçramayla yatırımcılarını sevince boğdu. Coinmarketcap verilerine göre sürekli ve devinimli biçimde yükselen değer, Bitcoin'i tercih sebebi yapmak konusunda oldukça başarılı.

Sıfır Atık Projesi poşet kullanımını yüzde 80 azalttı

Türkiye’de "Sıfır Atık" uygulaması ile başlayan poşetlerin ücretlendirilmesinden sonra poşet kullanımının yüzde 80’e yakın azaldığı gözlemlendi.

Yavuz Sondaj gemimizi; Fatih Fırkateyni, Korkut ve deniz altılar koruyor

Yaklaşık olarak 1,7 milyar varil petrol ve 122 trilyon fit küp gaz potansiyeline sahip Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri için Fatih'e eşlik edecek olan Yavuz Sondaj gemimizi TCG Fatih Fırkateyni, yakın hava savunma sistemi Korkut ve deniz altılar koruyor.

Dünyanın en iyi üniversiteleri 2019 sıralaması belli oldu

Ülkemizde bu yıl yaklaşık 3 milyon öğrenci üniversite sınavına girdi. Bu öğrencilerin birçoğu üniversite tercihi yaparken referans olarak yurtdışında eğitim veren dünyaca ünlü okulları örnek alıyor. Özellikle öğrencilerin merak ettiği ve orada eğitim almak istediği okulların başında Oxford, MIT, Cambridge ve Harvard gibi üniversiteler geliyor.

Voom, Uber'in talebi üzerine uçan taksi servisini üstlenebilir

Uber, havayolu taşımacılığı çalışmalarını hızlandırırken ABD merkezli şirketler de yeni projelere odaklanıyor.Voom, Uber'in talebi olması halinde uçan taksiler için ABD'de hizmet vermeye başlayabilir.

Dünyaca ünlü yıldız oyuncu Angelina Jolie, Time dergisinin editör kadrosuna katıldı

Dünyaca ünlü yıldız oyuncu Angelina Jolie, Time dergisinin editör kadrosuna katıldı.Toplumsal olayları ve küresel yardım kampanyalarına verdiği desteklerle bilinin Jolie, Time'da yayınlanan ilk yazısında mülteci sorununu ele aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >