4 askerimizi şehit eden teröristler öldürüldü

4 askeri şehit eden teröristler öldürüldü.
4 askeri şehit eden teröristler öldürüldü.

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, bir vatandaşın ihbarı üzerine Lice kırsalında düzenlenen operasyonda biri terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yetkilisi olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, basın toplantısı düzenleyerek Lice kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyona dair bilgi verdi. Güzeloğlu, Lice kırsalında düzenlenen operasyonda biri terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yetkilisi olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu

Vali Güzeloğlu, çatışmada öldürülen PKK'lı Murat Üçer'in, Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi başta olmak üzere bölgedeki bir çok bombalama ve silahlı saldırı olayının talimatını verdiğini söyledi.

Gazete Habertürk'ten Veysi İpek ve Mehmet Kayahan'ın haberine göre, öldürülenler arasındaki PKK'nın Eylül kod adıyla bilinen sözde üst düzey yetkilisinin adının ise Murat Üçer (33) olduğu belirtildi.

Dernek köyü Çalıbükü mezrasından bir vatandaşın İl Jandarma Komutanlığı'na ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri operasyon için saat 19.00'da düğmeye bastı. Özel birliklerin icra ettiği operasyonda 4 terörist saklandıkları yerden çıkarak otomobil ile kaçmaya başladı.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri kaçış güzergahı üzerinde şok yol kapama uygulaması yaptı. Diyarbakır-Bingöl kara yolunun 76. kilometresinde kaçamayacaklarını anlayan teröristler JÖH birlikleri ile çatışmaya girdi. Çatışmada, PKK'nın sözde Amed Eyalet Sorumlusu Murat Üçer ile sözde bölge sorumlusu Veli Taşkıran'ın da aralarında olduğu 4 PKK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Hafif yaralı 1 jandarmanın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

13 kişi gözaltına alındı

Öldürülen teröristlerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, 1 adet M16 piyade tüfeği, 2 adek kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet el bombası, 5 adet dolu M16 şarjörü, 6 adet dolu kalaşnikof piyade şarjörü, 1 adet tabanca ve ögütsel döküman ele geçirildi. Operasyon kapsamında 6'sı kadın 13 kişi gözaltına alındı.

1.5 milyon ödül konulmuştu

33 yaşındaki PKK'nın sözde bölge sorumlusu olduğu belirtilen Üçer'in, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinin mavi kategorisinde yer aldığı ve başına 1 milyon 500 bin TL ödül konulduğu öğrenildi. Üçer'in daha önce kırsalda gerçekleştirilen birçok operasyonda son anda kurtulduğu da belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >