8 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan haberler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan haberler

8 Temmuz 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 8 Temmuz 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı'ndan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'e ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Katliamı'nı anmak için Saraybosna'yı ziyaret etti. Erdoğan; Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği'ni de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

THY’nin ‘Rüya’ uçağı, şehit Eren Bülbül için Trabzon’a uçtu

Türk Hava Yolları(THY), şehit Eren Bülbül anısına ‘Maçka’ ismini verdiği Boeing 787-9 tipi Dreamliner uçağıyla ilk seferini Trabzon’a gerçekleştirdi.

E-5 otoyolu Pendik mevkiinde içinde hamile kadının bulunduğu araca saldıranlar tutuklandı

E-5 otoyolu Pendik mevkiinde içinde hamile kadın olan araca saldıran Hasan Sel ve Hüseyin Sel tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.Saldırganların emniyetteki ifadeleri de ortaya çıktı.Öte yandan şüphelileri kapıda karşılayarak tokalaşan polis açığa alındı.

İsviçre'de yayımlanan araştırmada ormanlaştırmanın karbon salınıma çare olabileceği açıklandı

İsviçre'deki Zürih Teknik Üniversitesi'nin "Bilim" dergisinde yayımlanan araştırmada ormanlaştırmanın karbon salınıma çare olabileceği açıklandı. Araştırmacılar dünyada şu an 2 milyar 800 milyon hektar alanın ağaçlandırılmış olduğunu belirtiyor ve 900 milyon hektarlık ormanlaştırmanın daha mümkün olduğunu savunuyor.

Diriliş serisinin devamı olan 'Diriliş Osman' bu sezon ATV'de izleyicisiyle buluşacak

5 yıl boyunca TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul bu sene sezon finali yaparak seyircisine veda etti. Diriliş serisinin devamı olan Osman Gazi'nin hayatının çekileceği ve başrolünde Burak Özçivit'in yer alacağı dizinin Ekim ayında ekranda olması bekleniyor. Ayrıca yapımcı Mehmet Bozdağ sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ''Diriliş Osman bu sezon ATV'de izleyicisiyle buluşacak'' dedi.

Huawei'nin yeni işletim sisteminin 2020 yılında kullanıcılara sunulması bekleniyor

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşları Google- Huawei ilişkisini de etkilemiş, Google Huawei'ye olan lisansını etmişti. Böylelikle Huawei telefonlarda bulunan android sisteminin güncellenmesi konusunda büyük bir belirsizlik ortaya çıkmış ancak geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump 'ABD merkezli şirketlerin Huawei'ye ürün satmaya devam edebileceğini' açıklamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >