ABD'nin başkan adayından ilginç vaat: 'Uzaylılarla ilgili her şeyi açıklayacağım!'

Bernie Sanders'ın seçim vaatleri hız kazandı.
Bernie Sanders'ın seçim vaatleri hız kazandı.

● Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşan seçimler, yeni adaylar ve özel çalışmalarla heyecan uyandırmaya başladı.

● Donald Trump'ın seçim hamleleri ve vaatlerine ek olarak diğer adayların konumu da merak konusu.

● Trump'ın en önemli rakipleri arasında değerlendirilen Bernie Sanders, ilginç bir seçim vaadinde bulundu.

● Sanders, ABD'nin yeni başkanı olması halinde uzaylılarla ilgili her türlü delili ABD halkının bilgisine sunacağını açıkladı.

3 Kasım 2020’de gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimleri tartışmalarının odak noktasında şimdilik Donald Trump bulunuyor. Bununla birlikte, Trump’ın yeniden seçilip seçilemeyeceğini büyük oranda belirleyecek olan tartışmalar, Demokratların onun karşısına kimi çıkaracağı sorusu üzerinde şekilleniyor. Göreve ilk geldiği zaman itibarıyla Amerikan tarihinin en yaşlı başkanı olan Trump’ın ikinci kez göreve gelmesini kimin engelleyebileceği konusu hararetle tartışılıyor. Demokratların yüzündeki (önceki seçimde sıkça görülen) kendinden emin ve Trump karşıtı alaycı gülüş, bu sefer yerini gergin bir bekleyişe bırakmış görünüyor.

Donald Trump, 2020 seçimleri için yaptığı çalışmalara hız vermiş durumda.
Donald Trump, 2020 seçimleri için yaptığı çalışmalara hız vermiş durumda.

Başkanlık seçimlerine bir yıldan daha uzun bir süre var ve Demokratların Trump’ın karşısına hangi adayla çıkacaklarına dair mücadelesi de bütün hızıyla devam ediyor. Barack Obama döneminde sekiz yıl başkan yardımcılığı yapan ve şu anda Demokrat Parti yarışında önde görünen Joe Biden ile 2016 Başkanlık seçimlerindeHillary Clinton’la Demokrat Parti’nin adaylığı için çekişen Bernie Sanders dışındaki 22 aday adayı, şimdilik Washington çevreleri dışında çok bilinen isimler değil.

Bernie Sanders.
Bernie Sanders.

Joe Biden'la birlikte Trump'ın en önemli 'olası rakipleri' arasında değerlendirilen Bernie Sanders ilk olarak 2016 yılındaki anketlerle gündeme gelmişti. 2016 yılı anket istatistikleri, Sanders'ın Demokrat Parti adayı olması halinde Trump'ı geride bırakacağını söylerken Demokratlar, aday olarak Hillary Clinton'ı seçmişti. 2020 seçimleri için hazırlıklarını hızlandıran ve bu sefer 'adaylık konusunda' kararlı olan Sanders, oldukça geniş katılımlı bir seçmen kitlesini hedef olarak belirlemiş durumda. 77 yaşındaki siyasetçi, son olarak başkan olması halinde UFO bağlantılı her türlü detayı ABD vatandaşlarının bilgisine açma sözü verdi.

'Eşim, herkesi bilgilendirmemi ister'

Sanders'in dikkati çeken bu açıklaması, ünlü podcast yayını Joe Rogan Experience'ta karşımıza çıktı. Kendisine sorulan 'Başkan seçilir ve uzaylılarla ilgili bir şeyler olduğunu öğrenirseniz ne yaparsınız?' sorusuna 'Eşim benden sizi bilgilendirmemi ister. Eşim UFO manyağı değildir ama Dünya ötesi yaşamla ilgili belgelere erişim sağlayıp sağlayamayacağımızı bana hep sorar' şeklinde cevap verdi.

Demokratlar için en büyük iki aday adayı Joe Biden ve Bernie Sanders denebilir.
Demokratlar için en büyük iki aday adayı Joe Biden ve Bernie Sanders denebilir.

Uzaylılar ile ilgili meseleler, Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler kültürün en önemli gündem maddelerinden biri haline dönüşmüş durumda. Gizemli halini yıllardır sürdüren Nevada'daki 51. Bölge'yi basmayı planlayan çok sayıda vatandaş, sinema ve edebiyatta da 51. Bölge metaforlarına sıklıkla yer veriyor. Sanders'ın uzaylılarla ilgili vaadi, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı, Sanders'ı 'sıra dışı' bulduklarını ifade etse de kullanıcıların bir bölümü Sanders'ı 'boş işlerle uğramakla' suçladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >