Adım atacak yer kalmadı

Bodrum'da trafik durma noktasına geldi.
Bodrum'da trafik durma noktasına geldi.

Öğrencilerin dün yaşadığı karne heyecanının ardından tatilin başlaması ve Ramazan bayramına sayılı gün kalması nedeniyle tatilciler Bodrum'a akın etti.

Karne heyecanının ardından okulların tatile girmesi ve Ramazan bayramına sayılı gün kalması sebebiyle Bodrum tarihi günlerinden birine tanıklık ediyor. Bodrum'a akın eden tatilciler nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

Yüzde 90 doluluk oranına ulaştı

Okulların tatil olmasını bekleyen tatilciler, Ramazan bayramına 5 gün kala Bodrum’a akın etti. Pansiyonlar, oteller, apartlar ve turistlik tesisler yüzde 90 doluluk oranını yakalarken, emniyet güçleri güvenliği en üst düzeye çıkardı. Uçaklar ve otobüsler ilçeye ek seferler koymaya başladı. Okulların kapanması ve hafta sonu tatili ile birlikte 3 günlük bayram tatilini bir haftaya çıkarmak isteyen vatandaşlar erkenden Bodrum’a akın etmeye başladı. Tatilin gelmesini dört gözle bekleyen turizmciler ise şimdiden ilçeye akın eden tatilcilerle otelleri yüzde 90 doldurdu.

4 milyon turisti ağırlayacak

  • Ramazan Bayramı boyunca en büyük yoğunluğun başta Bodrum olmak üzere, Fethiye ve Marmaris gibi tatil yörelerinde yaşanacağı düşünülüyor. Muğla’nın sahil ilçelerini yaklaşık 3 ila 4 milyon arasında tatilcinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. Bayram tatili boyunca yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlamayı planlayan Bodrum’a uçak firmaları ve otobüs firmalarının ek seferler düzenleyeceği öğrenildi. Milas-Bodrum Havaalanına, iç ve dış hatlardan gelecek uçaklara 100’den fazla ek sefer eklendiği belirtildi. Şehirlerarası otobüs firmaları da Bodrum’a ek seferler yapacaklarını açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >