Akar'dan ABD ile ortak harekat merkezi açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere gittiği KKTC'de önemli açıklamalar yaptı. Akar, ABD ile müşterek harekat merkezinin önümüzdeki günlerde kurulacağını söyleyerek "B ve C planlarımız hazır, kendi faaliyetlerimiz olacak. Koridorun derinliği 30-40 kilometre olmalı, bu konuda adımın atılacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,TRT Haber'de yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'deki gelişmelere vurgu yaparak, "Komşularımızdan beklentimiz hak ve hukukun korunması. Gücümüzü, kuvvetimizi kimse test etmesin, bu iyi sonuçlar vermez" dedi.

Akar'ın açıklamaları şöyle;

"Kısa sürede Müşterek Harekat Merkezi'ni hayata geçireceğiz. ABD'li heyete net bir şekilde taleplerimizi ilettik.

Bölgedeki teröristlerin ellerindeki silahların toplanması talebimizi yineledik. ABD bizim müttefikimiz. Bozulmasını istemeyiz. Ayrıca belirli bir takvim de ortaya koyduk. Çünkü geçmiş dönemde bazı hedeflerde ciddi zaman kaybı yaşadık. Bu kez böyle olmasını istemiyoruz.

Eğer bu planlar ilerlemezse kendi programımızı uygularız.

ABD'li heyete, bu bölgede hiçbir şekilde terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi net bir şekilde ilettik.

ABD ile müşterek harekat merkezinin önümüzdeki günlerde kurulacağını söyledi. Akar, "B ve C planlarımız hazır, kendi faaliyetlerimiz olacak. Koridorun derinliği 30-40 kilometre olmalı, bu konuda adımın atılacağını tahmin ediyoruz

Terörle mücadele

17 bin 499 FETÖ mensubu bugüne kadar görevden alındı. Devletin tüm kurumları bu konuda çalışmalarını sürdürüyor, rehavet söz konusu değil. Yeni bilgi ve belge geldikçe adli makamlarla koordineli şekilde gereği yerine getirildi, getirilmeye de devam edecek.

Terörle mücadele için de son derece kararlı adımlar atıyoruz. İstihbarat örgütlerinden aldığımız rakamlara göre 700 civarında yurtiçinde, 17 bine yakın teröristin de sınırlarımız dışında olduğunu değerlendiriyoruz. PKK ile YPG hepsi aynı. Bunların ayrı olduğunu iddia etmek ya cehalet ya da bizim aklımızla alay etmektir.Operasyonlarımız devam ediyor. İrili ufaklı harekatlar devam ediyor.

Pençe 1 ve Pençe 2'deki amacımız; teröristleri kendi inlerinde etkisiz hale getirmek.Bizim Kürt kardeşlerimize bir sorunumuz yok. Masum insanlarla daima yan yanayız.

Terör yöneticileri bizim ne yaptığımızı çok iyi anlıyor. Onlar da alt taraftaki örgüt mensuplarına bu nedenle baskı yapıyor. Örgüte katılımlar son yıllarda sürekli azalıyor. Biz, alttaki teröristlerin de gerçeği görmelerini bekliyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >