Amerikalılar, 3.5 ay önceden Türkiye'den çıkmaya başladı

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar
Güvenlik Uzmanı Mete Yarar

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sunumuyla ekranlara gelen "Akılda Kalanlar" programına konuk oldu. Yarar, darbe girişimi ve sonrasında yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Bir şey bekliyorlardı ve bu şey IŞİD saldırısı değil, 3.5 ay öncesinden tedbir alındı

Mükemmel cinayet yoktur, mutlaka bir iz bırakırsın. Libya, Mısır, Irak, Suriye örneğini inceledim. Libya'da 6 ay önce ABD şirketleri kapatılıp çıkıyor ülkeden. Bu olaylar başladığında beni kıllandıran şuydu; İncirlik Üssü'ne gittim. İncirlik Üssü o kadar korunan bir yer ki... Asker ailelerini buradan tahliye etmeleri neden olabilir diye düşündüm. Brüksel'de bomba patladığında NATO karargahını mı boşaltıyorsun. Bunu dediğimde, örnek bana başka ülkeleri gösterdi; Libya, Mısır.
Bir şey bekliyorlardı ve bu şey IŞİD saldırısı değil. 3.5 ay öncesinden tedbir alındı. Böyle başlar bu işler. Arkasından İstanbul'da oturuyor. Devamlı arkadaşlarımdan telefonlar geliyor. 3 gün öncesinde beni arkadaşlar aradı. Suriye'ye giden yardım kuruluşları çıkmaya başladı, tahliye ediyorlar diye.
- Türkiye'de yaklaşık 4 sene bir iç savaş olması bekleniyor
Gazeteci arkadaşlarımla beraberdik. Bana bir hikaye anlattı. Son dönemde özellikle bazı gruplar evlerini satıp dışarı çıkıyorlar dedi. Birine sorduk dedi: Bunların hepsi darbeden 1 hafta önce konuştuğumuz mesele. Şöyle demiş konuştuklarında; Türkiye'de yaklaşık 4 sene bir iç savaş olması bekleniyor. Bize çıkın dediler. Şimdi satıyorsanız satın malzemelerinizi, daha sonra daha ucuza yine alırsınız 4 sene sonra demişler.
- Darbeye hazırlık için güvensizlik ortamı yaratılmış
Hepsini koyuyorum üst üste. Bu işte bir tuhaflık var diyordum. "IŞİD Türkiye'de saldırıları neden üstlenmiyor" diyordum. Bu işte bir sıkıntı vardı. Dünyanın her tarafında terör saldırısı yaparken neden Türkiye'de siyasal saldırı yapıyorlar, seçimleri etkilemek için saldırıyorlar? O kadar spesikif saldırıyor ki, Türkiye'nin ekonomisiyle oynamaya çalışıyor. Rus uçağı düşürülüyor, Rus turistler Türkiye'ye gelmekten vazgeçiyor, 3 gün sonra Sultanahmet'te Alman turistlere saldırıyor. Bu işte bir tuhaflık vardı.
Herkesin uğraştığı o kadar çok şey var ki. Kafamızı kaldıramayacak kadar bizi boğdular. 1 yıl hendekleri konuştuk. Her gün IŞİD roket atıyor. PKK hayatımda görmediğim kadar saldırı yapıyor. Hepsi aynı anda. Darbeye hazırlık için güvensizlik ortamı yaratılmış. Bu kadar net.

- Durum ve şartlar ne olursa olsun teslim olmak ve esarete düşmek düşünülemez. Şehadet esastır.

Mete Yarar, Zekai Aksakallı Paşa'nın Özel Kuvvetler 'deki bütün personelin cebine koyduğu 8 emir olduğunu söyledi. Yarar, son emrin şehadet olduğunu belirtti.
Aksakallı'nın verdiği 8 emir şöyle:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >