Arnavutluk'ta art arda depremler: Ölü ve yaralılar var

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 6.4 büyüklüğünde deprem oldu.
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 6.4 büyüklüğünde deprem oldu.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, sabah saat 05.54 sıralarında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 5.3 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde en az 3 kişi hayatını kaybetti.

  • Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 9 dakika sonra 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Arnavutluk'ta yerel saatle 07:08'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi.

20 Türk vatandaşının kaldığı otel çöktü

Arnavutluk Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, 20 Türk vatandaşının kaldığı otelin çöktüğünü, hepsinin kurtarıldığını aktardı.

Deprem çok sayıda binaya ve raca zarar verdi.
Deprem çok sayıda binaya ve raca zarar verdi.

Ölü ve yaralılar var

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bir kişinin panik nedeniyle binadan atladığı için hayatını kaybettiği ifade edildi. Toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı ise en az 3 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralanan 150 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintileri

Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan da hissedilen deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Eğitime ara verildi

Evine giremeyen vatandaşlar sokaklarda kaldı.
Evine giremeyen vatandaşlar sokaklarda kaldı.

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de 5.8 büyüklüğünde deprem

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >