Asayiş şube taksicilere "son durak" dedi

"Son Durak" operasyonuyla gözaltına alınan taksi şoförlerinin turistleri dolandırarak aldıkları ücret bin lirayı buldu.
"Son Durak" operasyonuyla gözaltına alınan taksi şoförlerinin turistleri dolandırarak aldıkları ücret bin lirayı buldu.

Taksi şoförlerinin turist dolandırıcılığına Asayiş Şube Müdürlüğünden hamle geldi. Turistleri dolandırdıkları iddiasıyla 63 taksici gözaltına alındı.

İstanbul polisine peş peşe yapılan ihbarlarda ticari taksicilerin turistleri dolandırdıkları belirtildi. Gelen ihbarlar üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Ekipleri harekete geçti. 4 ay önce başlatılan soruşturma, savcılığın talimatı ile fiziki ve teknik çalışmaya dönüştürüldü. İddialara göre bazı ticari taksi sürücüleri turistlerden, bedelinden daha yüksek para alıyor ve bu işi organize bir şekilde yapıyorlardı.

Polisler taksiye binince yakayı ele verdiler

Turistleri dolandıran ticari taksicileri tespit etmek için polis zaman zaman turist görünümlü müşteri olarak taksiye bindi. Bindiği taksilerde alınan yüksek fiyatları tespit etti. Bazı olaylarda turistlerin bindiği taksiler sivil polis araçlarıyla takip edilerek işlenen dolandırıcılık suçları da belgelendi.

"Son durak" operasyonu

Polisin gerekli delillerini toplanmasının ardından bugün operasyon için düğmeye bastı. ‘Son durak’ ismi verilen operasyon sabah saatlerinde başladı. Operasyonda şu ana kadar hedefte olan 25 kişiden 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında şebekenin ele başı olduğu öğrenilen Sultanahmet bölgesinde taksi durağı bulunan A.A.(56)'nın da bulunduğu öğrenildi.

Beşiktaşlı futbolcuyu bile dolandırmışlar!

Asayiş şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin Beşiktaş'lı milli futbolcu Şili'li Enzo Roco'yu da dolandırdığı öğrenildi. Şüphelilerin Beşiktaş'tan araçlarına binen futbolcuyu Sultanahmet'te 1000 lira karşılığında götürdükleri öğrenildi.

Klasik taktik: Güzergahı uzatmak

Polis yaptığı çalışmada şüphelilerin izlediği yöntemi de orta çıkardı. Araçlarına binen turistlerin gitmek istediği yerlerin tam ters istikametine harekete geçen şoförlerin normalde 40-50 lira yazabilecek güzergahları uzatarak 1000-1500 lira para aldılar. Turistin itiraz etmesi halinde onları darp eden şüpheliler, turisti önce yol ortasına bırakıyorlar. Ardından arkadaşlarını telefonla arayarak ‘Turisti buraya bıraktım siz alın’ diyerek, turistin bir diğer arkadaşı tarafından bu kez dolandırılması sağlanıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >