Azil süreci fırsata döndü: Trump'a destek arttı

Trump'a destek azil sürecinin ardından yüzde 6 arttı.
Trump'a destek azil sürecinin ardından yüzde 6 arttı.

ABD Başkanı Donald Trump'a azil sürecinin başlamasından sonra destek arttı. Küresel araştırma şirketi Gallup'un son anketine göre, Trump'a olan destek yüzde 45'e yükseldi.

Küresel araştırma şirketi Gallup'un son anketine göre, ABD Başkanı Donald Trump'a kamuoyu desteği, azil sürecinin başlaması ile arttı. Cumhuriyetçiler arasında Trump'a olan destek yüzde 89'u buluyor.

Trump'a olan destek 6 puan arttı

Amerikan halkı, Trump'ın azledilmesi konusunda da görüş ayrılığı yaşıyor. Ankete katılanların yüzde 51'i Trump'ın azledilmesine karşı çıkarken, yüzde 46'ı ise azledilmesi gerektiğini düşünüyor.

Ankete göre, Trump'a olan destek azil sürecinin başlaması ile 6 puan artarak yüzde 45'e yükseldi

Bu arada Trump, eski ABD başkanları Andrew Johnson ve Bill Clinton'ın ardından Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda hakkında azil maddeleri oylanacak 3'üncü başkan oldu.

Trump'a yönelik azil soruşturması

ABD Başkanı Trump'ın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, Zelenskiy'e rakibi Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddiaları eylül ayında basına yansımış ve Demokratlar söz konusu iddialar üzerine azil soruşturmasını başlatmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >