Bakan Akar'dan F-35 ile ilgili net mesaj: Başka arayışlara gireriz

Bakan Hulusi Akar: Eğer F-35 alınamazsa başka arayışlara girmek zorunda kalacağımızın herkes tarafından bilinmesi lazım.
Bakan Hulusi Akar: Eğer F-35 alınamazsa başka arayışlara girmek zorunda kalacağımızın herkes tarafından bilinmesi lazım.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35 savaş uçaklarıyla ilgili net bir açıklama yaptı. Akar yaptığı açıklamada Patriot-S400 örneğini göstererek, "Eğer F-35 alınamazsa başka arayışlara girmek zorunda kalacağımızın herkes tarafından bilinmesi lazım" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, El Cezire kanalında katıldığı "Talk to Al Jazeera" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akar, "Herhangi bir şekilde F-35 alınamazsa, bunu almak mümkün olmadığı taktirde tabii ki doğal olarak bizim de başka arayışlara girmek zorunda kalacağımızın herkes tarafından bilinmesi lazım." dedi.

"S-400'leri NATO sistemiyle entegre etmeyeceğiz"

"S-400'ler, Türk savunma sistemine mi entegre edilecek yoksa 'stand alone system (bağımsız sistemler)' şeklinde mi kullanılacak?" sorusuna Akar, "Başından beri bunu söylüyoruz. Elbette bu 'stand alone' şeklinde olacak. Herhangi bir şekilde bunu NATO sistemleriyle entegre etmeyeceğiz. Bağımsız olarak çalışacak" yanıtını verdi.

"F-35 alınmazsa başka arayışlara gireriz"

Akar, Türkiye ile ABD arasındaki F-35 projesi konusuna ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine, Akar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington ziyaretinde ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede F-35 konusunun gündeme geldiğini anımsattı.

Bakan Akar, şunları kaydetti:

  • "Zamanında S-400'ün yerine Patriot almak istedik başlangıçta ama bu mümkün olmadı. Mümkün olmayınca S-400'ü aldık. Herhangi bir şekilde F-35 de alınamazsa, bu bizim silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı. F-35'ler ülkemizin savunması ve güvenliği için önemli bir araç, silah. Bunu almak mümkün olmadığı taktirde tabii ki doğal olarak bizim de başka arayışlara girmek zorunda kalacağımızın herkes tarafından bilinmesi lazım."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >