Barış Pınarı Harekatı üçüncü gününde: İşte tüm detaylar

Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı 3. gününde de devam ediyor.
Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı 3. gününde de devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı 3. gününde de devam ediyor. Harekat kapsamında Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüs atışları yapılıyor. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 342'ye yükseldi. İşte Barış Pınarı Harekatıyla ilgili tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emriyle başlayan Barış Pınarı Harekatı üçüncü gününde. Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 342'ye yükseldi.

Kamışlı'da patlama

Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Kamışlı ilçesinde teröristler bombalı araçla saldırı düzenledi. Yerel medya, Münir Habip caddesinde meydana gelen patlama sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

MSB: 1 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Suruç'ta 2 sivil şehit oldu

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Suruç'taki sivillere yönelik havan mermili saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti.

2 askerimiz şehit oldu

Gaziantep Valiliği, Tel Rıfat'ta havan saldırısı sonucu iki askerin şehit olduğunu açıkladı.

PKK/YPG basın mensublarına ateş açtı

Barış Pınarı Harekatı'nın 3’üncü gününde Nusaybin ilçesinden Kamışlı’da yaşanan gelişmeleri takip eden basın mensuplarına yönelik keskin nişancılar tarafından saldırı düzenlendi. Terör örgütü PKK/YPG’liler tarafından düzenlenen saldırı sonucu otelde bulunan 2 basın mensubu hafif yaralandı.

MSB: 342 terörist etkisiz hale getirildi

  • Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesi, Bakanlıktaki toplantıda Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milli Savunma Bakanı Akar açıklamasında "Harekat, planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi." İfadelerini kullandı.

Toplam 15 köy teröristlerden temizlendi

Havadan ve karadan ateş altına alınan teröristlerin kontrolündeki Tel Abyad ile Resulayn kentlerinin kırsalındaki 15 köy, PKK/YPG'den arındırılarak, güvenli hale getirildi. Teröristlerden kurtarılan köylerde tuzaklanmış patlayıcı olup, olmadığının kontrolü yapılırken, buralardaki terör örgütünün tahkimatları da tahrip edildi. TSK ve SMO askerlerinin, ele geçirdiği köyler ile terör örgütünün bazı kritik noktalardaki ikmal yollarını da kestiği belirtildi. Ele geçirilen köylerde teröristlerin sığınak ve tünel hazırlayarak, hem sızma girişimi hem de kaçış yolları planladığı, bazı köylerde ise PKK/YPG'li teröristlerin silah ve kamuflajlarını bırakarak, kaçtığı ortaya çıktı.

7 sivil şehit oldu

Havadan ve karadan ateş altına alınan Tel Abyad, Resulayn ve Kamışlı bölgesindeki teröristlerin dün roket ve havan ile düzenlediği saldırılarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde anne ile 2 kızı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 çocuk ve Akçakoca ilçesinde ise 1’i bebek, diğeri memur 2 sivil şehit oldu. Saldırılarda toplam 85 kişi de yaralandı.

Yerleşim bölgelerine tekrar saldırı düzenlenmemesi için terör hedefleri, yeni günün ilk saatlerinden itibaren topçu birliklerince ateş altına alındı. Türk topçularının obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına aldığı Tel Abyad bölgesinde vurulan hedeflerden yükselen dumanlar, sınır hattından da görüldü.

Teröristler camilerde gizleniyor

  • 'Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından paniğe kapılan teröristlerin, özellikle Tel Abyad bölgesinde TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için camilere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirlendi. Teröristlerin, aynı zamanda insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçakları ile görüntü alınmaması için bazı noktalarda lastik yakarak, karartma uyguladığı aynı zamanda sıkça yer değiştirip, gizlenmeye çalıştığı bildirildi.

TSK üssüne havan mermisi atıldı 5 askerimiz yaralandı

Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki Tel Rıfat'tan havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermilerinin isabet ettiği üs bölgesindeki 5 asker yaralandı.

Terör örgütü, TSK'ya ait SİHA'ların görüntü almasını önlemek için etrafı ateşe veriyor

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü.

Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

1 askerimiz şehit düştü

Harekat bölgesinde Astsubay Ahmet Topçu YPG/PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu, 3 asker yaralandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >