Başbakan Yardımcısı Akdağ: Çocuk istismarına karşı acil eylem planı hazırladık

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuğa yönelik cinsel istismara karşı 2018 yılı için acil eylem planı hazırladıklarını belirterek; "Cezaları ağırlaştırmak, tecavüz ve öldürme varsa cezaların en ağırını verme eğilimimiz var. Cumhurbaşkanımızın da bu yönde talimatı var. Bu sene için bir acil eylem planı hazırladık, bunu önümüzdeki günlerde Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim." açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, çocuğa yönelik cinsel istismara karşı 2018 yılı için acil eylem planı hazırladıklarını belirtti.

Akdağ, kamuoyunda konuşulan kimyasal hadım gündemiyle ilgili olarak, "Hadım kelimesi yanlış, biz buna cinsel isteğin baskılanması diyoruz. Kanuna yazarken de böyle yapacağız. Bu da bir cezalandırma değil aslında, bir tedbir" diye konuştu.

Habertürk TV'de gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle

Deniz Bölükbaşı'nın vefatı

Deniz Bey'le birlikte çalışmıştık. Allah rahmet etsin, mekanını cennet etsin. Herkese baş sağlığı diliyorum.

Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı Türk milletinin şanlı tarihine yazılmış büyük bir zaferdir. 2 ay gibi kısa süre içinde ciddi hazırlıklar yapmış, işte o yapılan koruganları, silah depolarını kastediyorum. Ayrıca iyi bildikleri bir zemin üzerindeydiler. Kısa süre içerisinde hem diplomasi açısından hem silahlı kuvvetlerimizin operasyonel kabiliyetleri açısından bir zafer elde ettik.

Sivil hassasiyeti

  • Bizim bir mirasımız var, inançlarımız var. Sivil insanlara el kaldıramayız, onlara zarar veremeyiz. Sivillere zarar vermeden büyük bir terör grubu nasıl temizleniyor. Türkiye göstermiştir.

'Cumhur İttifakı'

Şu anda bizim ittifak yapmaya karar verdiğimiz ve açıkladığımız parti MHP. İttifakı MHP ile yapacağımızı oturduk, konuştuk. Bu siyasi gereklilikten ortaya çıkan bir ittifak değil. Bu Türkiye'nin beka meselesinin olduğu bir dönemde Türkiye'de milli duruşu olan siyasi liderlerin ortaya koyduğu bir ittifaktır. Buna Türkiye'nin ihtiyacı var. Baraj yolu ile birileri Meclis dışı bırakılıyor iddialarını da ortadan kaldırdık. Herhangi bir sebeple partiler ittifak kurabilirler. Bunun önünü açmış olduk. Önemli olan samimi davranmak. Yeni seçim kanunu Türkiye'nin ihtiyaçlarını gören, tecrübelerden kaynaklanan maddeler ihtiva ediyor.

"2018 yılı için Acil Eylem Planı hazırladık"

Çalışmamızı aşağı yukarı bitirdik. Biraz uzadı. Ancak detaylar konusunda hem Yargıtay ile hem hakimlerle görüşüyoruz. En doğrusunu yapmak lazım. Cezaları ağırlaştırmak, tecavüz ve öldürme varsa cezaların en ağırını verme eğilimimiz var. Cumhurbaşkanımızın da bu yönde talimatı var. Bu sene için bir acil eylem planı hazırladık, bunu önümüzdeki günlerde Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim. Bu eylem planı 2018 için. Ondan sonraki dönemin eylem planlarını da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız hazırlayacak. 2018 için acil bir eylem planı yapıyoruz. Belki nisanın ilk haftasına sarkabilecek.

'Cinsel isteğin baskılanması'

Vatandaşımızın vicdanını tatmin edecek şekilde cezaları geliştireceğiz. Hadım kelimesi yanlış, biz buna cinsel isteğin baskılanması diyoruz. Kanuna yazarken de böyle yapacağız. Bu da bir cezalandırma değil aslında, bir tedbir. Cezalandırmadan sonra infaz sürelerini bitirip de normal hayata dönenlerin içinde fiilleri tekrarlama oranı yüksek. Onlarla ilgili tedbirler alıyoruz. Cinsel isteğin bastırılması. Hakim bunu isteyebilecek.

Sağlık Bakanlığı çocuk izleme merkezleri var. Buralar bugün bütün dünyaya örnek olacak şekilde çocuklarımızı koruyan yerler. Buralarda psikologlar var, işini iyi bilen uzmanlar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >