KOBİ'lere 'Nefes kredisi' tanıtıldı

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, "Nefes kredisinin bugün bu noktaya gelmesinde 8 kuruluşumuzun emeği oldu. Bugün bunu esnaflarımızla, işletmelerimizle paylaşıyoruz. İşletmelerimiz Pazartesi'nden itibaren gidip başvurularını yapabilir ve kredilerini alabilir." dedi.

  • Aylık 0,99 faiz. Bu bir başlangıç. Bu özel şartlarda verilen krediyle bankalarımız diyor ki, "Biz öncülük ediyoruz" diyorlar.
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Ekonomiye 243 milyar katkı

Geçen sene bu büyüme oldu da nasıl oldu? 7,4 büyüme sağladık da durup dururken piyango vurmadı. 2017 başında birçok tedbir aldık. KGF sistemini devreye soktuk. Yani Hazine alınan kredilerin bir kısmına garanti veriyor ve bu şekilde 221 milyar 400 bin ayrı kalemde 221 milyar KGF marifetiyle kredi kullanılmış. İşletmeler büyüme planlarını ayarladı. TOBB'un yarıdan fazlasına kredi sağlamışız. Destek vermişiz. Parasal olarak KOBİ'leri dahil ettiğimizde 250 milyara yakın 243 milyar kredi vermişiz. Ekonomiye 243 milyarın girmesi çarkların daha fazla dönmesi, üretimin artması demek. Daha çok vatandaşımızın iş bulması demek.

"Türkiye bu krizi kaldıramaz" diyenler mosmor oldu.

Bunların kötü alışkanlıkları bitmez. Bu sene tekrar başa aldılar. Sipariş raporlar, değerlendirmeler, ekonomi üzerine moral bozucu söylemler. Bunlar tanıdık sesler, tanıdık yüzler. Şartlarımızın kolay olmadığını biliyoruz, sadece ülkemizin kalkınması için değil mazlumlar için de mücadele veriyoruz. Türkiye ekonomisi büyümeye devam edecek. "Ekonomiyi soğutun" diyorlar, sırtındaki ter soğursa hasta olursun. Onun için bu destekleri veriyoruz. 2018'e ait bugün küçük bir müjde veriyoruz. 2018'in teşvikleri, aldığımız kararları da önümüzdeki hafta halkımızla paylaşacağız, müjdeleri vereceğiz.

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

"İşletmelerimiz Pazartesi'nden itibaren gidip başvurularını yapabilir ve kredilerini alabilir."

  • Cazibe merkezleri programının uygulamasını başlatacağız yakında. Nefes kredisinin bugün bu noktaya gelmesinde 8 kuruluşumuzun emeği oldu. Bugün bunu esnaflarımızla, işletmelerimizle paylaşıyoruz. İşletmelerimiz Pazartesi'nden itibaren gidip başvurularını yapabilir ve kredilerini alabilir. Hayırlı uğurlu olsun. Değerli banka genel müdürleri KGF burada devrede. Vatandaşın öz kaynağı da var. Teminatlarda ölçülü olalım. 1'e 2 teminat alma yoluna gitmeyelim. Eksiğiniz varsa onu da alın. Fazla teminat, sizin için cazip değil. Önemli olan yaşatmayı esas almaktır. Yaşatacaksınız. Yaşatırsanız siz de yaşarsınız. Yarın bir gün riske girince siz de zincirleme aynı şekilde olursunuz. Teminatlarda makul ölçüler içinde kalmalıyız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >