Bekçi alımları ne zaman yapılacak?

Geçtiğimiz Nisan ayında Mersin'de çarşı ve mahalle bekçileri göreve başlamıştı.
Geçtiğimiz Nisan ayında Mersin'de çarşı ve mahalle bekçileri göreve başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçirilen 10 bin bekçi alımı ne zaman gerçekleşecek? Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi ihsas edilirken, başvuru şartları ve başvuruların ne zaman yapılacağı merak edilen konuların başında geliyor. İşte bekçilikle ilgili tüm detaylar.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine 10 bin bekçi daha alınacağı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildiği resmi kanallardan açıklanırken, 10 bin yeni bekçi alımının ne zaman yapılacağı ve başvuru şartları en çok merak edilen konuların başında geldi.

Ankara'da görevlendirilmek üzere alınan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan 175 çarşı ve mahalle bekçisi yemin etmişti.
Ankara'da görevlendirilmek üzere alınan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan 175 çarşı ve mahalle bekçisi yemin etmişti.

10 bin bekçi alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu açıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından bekçi olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar, söz konusu bekçi alımının detaylarını merak ediyor.

  • İşte, 10 bin yeni bekçi istihdamı hakkında merak edilen tüm detaylar.

Bekçilik için başvurular ne zaman?

"Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

Antalya'da, mahalle ve çarşılarda görev yapacak 170 bekçi, geçtiğimiz Haziran ayında törenle yemin ederek göreve başlamıştı.
Antalya'da, mahalle ve çarşılarda görev yapacak 170 bekçi, geçtiğimiz Haziran ayında törenle yemin ederek göreve başlamıştı.

Fakat söz konusu alımların ne zaman yapılacağı henüz gizemini koruyor. İlan duyurusunun 7 bin bekçi alımı için atama sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleşmesi bekleniyor.

Bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? Başvurular başladı mı?

Çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla 10 bin bekçi alınacağı açıklanmıştı.

Vatandaşlar, bekçi olabilmek için başvuru şartlarını merak etmeye başladı.

Bekçi olabilmek için hangi şartlar gerekli? İşte detaylar

Başvuru şartları

  • a) Türk vatandaşı olmak,
  • b) İlkokulu bitirmiş olmak (İçişleri Bakanlığı gerektiğinde ilkokul yerine eğitim şartını yükseltebilecek)
  • c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,
  • ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
  • f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,
  • g)Memuriyete engel bir hali bulunmamak,
  • ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • ı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >