Bilgi Üniversitesi İlbak Holding'e satıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi

ABD’li Laureate International Universities'in sahibi olduğu Bilgi Üniversitesi, İlbak Holding'e satıldı. 6 aydır devam eden görüşmelerin ardından Londra'da son imzaların atıldığı öğrenildi.

Türkiye'nin önde gelen özel üniversitelerinden Bilgi Üniversitesi, İlbak Holding’e satıldı.
ABD’li Laureate International Universities'in sahibi olduğu Bilgi Üniversitesi'nin satışıyla ilgili görüşmelerde, dün akşam son aşamaya gelindi.

Bilgi Üniversitesi'nde uygulamalı eğitim.
Bilgi Üniversitesi'nde uygulamalı eğitim.

Görüşmeler 6 aydır sürüyordu

İlbak Holding ile 6 aydır süren görüşmelerde son imzaların Londra'da atıldığı öğrenildi Satış rakamına ilişkin henüz bilgi verilmezken, çoğunluk hissenin İlbak Holding’e geçtiği kaydedildi.

Mustafa İlbak ve Murat İlbak’ın başında bulundukları holding, açık hava reklamcılığı alanında öne çıkıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi kütüphanesi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi kütüphanesi.

"Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz"

'Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz' ilkesiyle yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan müracaat ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 4142 sayılı kanunla, bir Vakıf Üniversitesi olarak Türk Üniversite Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olarak yerini aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi kurulduğundan beri muhtelif süreçlerde bünyesine aldığı Kuştepe (32.000 m2), Dolapdere (21.000 m2), santralistanbul (ek bina ile 148.000 m2) ve Kozyatağı (4.300 m2) olmak üzere 4 kampüste toplam yaklaşık 206.000 m2 alanda öğrencilerine ve Türkiye'deki akademik hayata katkı sağlamaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2006'da eğitim ve araştırma kalitesini artırmak ve Türkiye'de dünya ile rekabet edebilecek bir üniversitenin olması hedefleriyle dünyanın en büyük uluslararası eğitim ağlarından olan Laureate Education ile uzun vadeli bir işbirliğine gitti ve bu ağın bir parçası oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi

İlbak Holding

  • Çeşitli sektörlerde ve farklı kimliklerde faaliyetlerini sürdüren İlbak şirketleri holding yapısı altında 2010 yılında bir araya geldi.
  • Aktif olduğu turizm, maden, pazarlama iletişimi, medya, baskı hizmetleri, gayrimenkul geliştirme sektörlerinde farklı şirketleriyle faaliyet gösteren İlbak Holding kendisini "Faaliyet alanlarında en iyi olmayı hedefleyen, müşteri merkezli, seri karar alan, şeffaf, kalıcı ve dürüst ilişkiler kurmayı merkeze koyan bir iş anlayışına sahip" olarak tanımlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >