Bu firmalar Trump'ın silah lobisine karşı çıkıyor

NRA
NRA

Florida'da 17 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısının ardından ABD'nin en büyük silah lobisi olan Ulusal Silah Birliği'ne karşı (NRA) boykot büyüyor. Yıllardır bu lobiye destek veren firmalar, bu katliamdan sonra duruşlarını yeniden gözden geçiriyorlar.

Bir zamanlar kendisi de NRA üyesi olan Florida Cumhuriyet valisi Rick Scott, daha sıkı silah kuralları içeren önergeyi meclise sunmuştu. Bunun üzerine bazı şirketler sosyal medyadaki boykot çağrısının üzerine NRA ile ilişiğini kesmeye başladı.

Silah lobisi Trump'ın önerisine karşı 
 NRA, Donald Trump'ın ve diğer Cumhuriyetçilerin silah yasasında en ılımlı sayılabilecek değişiklik önerisini de reddetmişti. Silah alımında yaş sınırı, bir dakikada yüzlerce mermi atabilen yarı otomatik tüfeklerin yasaklanması önerisine NRA destek vermeyeceğini açıklamıştı.
Silah lobisi Trump'ın önerisine karşı NRA, Donald Trump'ın ve diğer Cumhuriyetçilerin silah yasasında en ılımlı sayılabilecek değişiklik önerisini de reddetmişti. Silah alımında yaş sınırı, bir dakikada yüzlerce mermi atabilen yarı otomatik tüfeklerin yasaklanması önerisine NRA destek vermeyeceğini açıklamıştı.
Antivirüs yazılımı Norton ile tanınan bilişim şirketi Symantec ve sigorta firması Metlife da boykotta yer aldı

NRA markalı kredi kartlarınının yenilenmeyeceğini duyuran First National Bank of Omaha da müşterilerden olumlu tepkiler aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >