Çanakkale'deki yangın hakkında ne biliyoruz?

Çanakkale Gelibolu'ndaki yangın kontrol altında.
Çanakkale Gelibolu'ndaki yangın kontrol altında.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları yapılıyor. Bakan Pakdemir'in yangın ilişkin açıklamalarında "An itibari ile 100 hektar civarında bir alan etkilenmiş görünüyor. Bölge bir savaş geçirmiş bölge olduğu için yer yer mühimmat olduğu için patlamalar olduğunu sosyal medyadan duymuştuk. Bunları doğruladık yer yer patlamalar da olmuş ama şu an itibari ile 100 hektar alan etkilenmiş görünüyor. Yangın şu anda çoğunlukla kontrol altına alınmış durumda" dedi.

Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, yangın alanına intikal eden ekiplerin çalışmaya başladığını bildirdi.

Saat 22.40’ta başladığı bildirilen yangın, Behramlı köyü ile Davutbey Çiftliği mevkilerinde sürüyor. Rüzgarın etkisiyle ara ara büyüyen yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor.

Çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerin yanı sıra çevre köylerin sakinleri de söndürme çalışmalarına yardım ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:

Çanakkalelilere Türkiye’mize geçmiş olsun diliyorum. Son olarak iyi haberi şöyle verelim yangınımız tamamen kontrol altında. Rüzgar azalmaya başladı. Gece 30-35 kilometre bir rüzgarımız vardı şu anda 20-25 kilometre civarında. Şu an itibari ile yerleşim yerlerini tehdit etmiyor. Şehitliğimiz zarar görmedi. 2 saat içinde tamamen kontrol altına alırız diye bekliyoruz. Gün doğumundan önce helikopterler alanda çalışmaya başladılar. Şu an itibari ile 100 hektar civarında bir alan etkilenmiş görünüyor. Bölge bir savaş geçirmiş bölge olduğu için yer yer mühimmat olduğu için patlamalar olduğunu sosyal medyadan duymuştuk. Bunları doğruladık yer yer patlamalar da olmuş ama şu an itibari ile 100 hektar alan etkilenmiş görünüyor. Yangın şu anda çoğunlukla kontrol altına alınmış durumda.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan:

Yangın kontrol altına alınma noktasına geliyor biraz rüzgar şiddetlindi o yüzden biraz endişeliyiz ama 5 helikopterle yangına müdahale devam ediyor. Yangın araçlarının tamamı orada geceden beri müdahale devam ediyor. Evet, şu anda ‘durdu, söndü’ diyemeyeniz ama özellikle yerleşim alanlarında risk ortadan kalktı diyebiliriz. Yangın ummadığımız yerden tekrar çıkıyor. Bunun tamamen kontrol altına alabilmemiz için tamamen söndü demek gerekir. Dün akşamdan beri yapılan müdahaleler ile sonuna geldik diyebiliriz inşallah.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >