Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da yargılansınlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın yakından takip ettiği grup toplantısında konuştu. Cemal Kaşıkçı suikastinin sorumlularının İstanbul'da yargılanması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikast sırasında konsolosluk kameralarının harddisklerinin söküldüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

  • "Geçtiğimiz hafta bir Moldova ziyaretimiz oldu. Çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümü Gökoğuz'da çeşitli programlara katıldık. 15 bin kişinin katıldığı meydan mitingini yerine getirdik. Kısa bir süre önce gittiğimiz Macaristan'dan da çok güzel anılarla döndük. Balkan ve doğu Avrupa coğrafyasında aynı hüsnü kabulle karşılaşıyoruz. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız bambaşkadır. Biz bir adım attığımızda muhataplarımızın 3-5 adımla karşılık vermesi, orada aynı sevgi, özlemin yaşadığının işaretidir. Dostlarımızla birlikte müreffeh bir gelecek inşasını sürdüreceğiz."

Konsolosluk kamerasındaki harddisk sökülüyor

1 Ekim'de 16.30'da 3 kişilik bir ekip İstanbul'a geliyor. Başkonsolosluktan başka bir ekip de Belgrad Ormanı ve Yalova'da keşif çalışması yapıyor. Üçüncü ekip de İstanbul'a tarifeli ekip geliyor. Aralarında generallerin olduğu diğer kip özel uçakla İstanbul'a geliyor. Toplam 15 kişişik ekip Başkonsoloslukta buluşuyor. Konsolosluk kamerasındaki harddisk sökülüyor.

Kral'a konsolosluğun basiretsizliğini ifade ettim

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katılarak konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Kral'ın talimatıyla başkonsolosluk binasına girdi. Başkonsolos daha önce müsaade etmemişti. Ben Kral Selman'a da konsolosun basiretsizliğini anlattım.

18 Ekim'de bir kez daha inceleme yapıldı. 19 Ekim'de, cinayetten 17 gün sonra Suudi Arabistan yönetimi Kaşıkçı'nın o binada öldürüldüğünü resmen kabul etti.

Yerli işbirlikçiyi açıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, 'Cumhur İttifakı'na herhangi bir leke gelsin asla istemeyiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, 'Cumhur İttifakı'na herhangi bir leke gelsin asla istemeyiz" dedi.

"Buradan Kral Selman'a çağrı yapıyorum"

  • "Böyle bir meseleyi bir kaç güvenlik ve istihbarat yetkilisine yıkmak kimseyi memnun etmez. Emri verenden de hesap sorulduğu zaman kalpler mutmain olacaktır. Kral Selman'ın samimiyetinden şüphe duymuyorum. Bu bir siyasi cinayetse diğer ülkelerdeki suç ortakları da soruşturmaya dahil edilmeli.
  • Bugün buradan bir çağrı yapıyorum. Bu çağrım Kral Selman başta olmak üzere üst yönetimidir. Olayın cereyan ettiği yer İstanbul'dur. 18 kişinin yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimdir. Takdir kendilerinindir."

Kral Selman'dan Kaşıkçı açıklaması geldi

Suudi Arabistan Kralı Selman, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak "Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerden hesap sorulacak" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >