Cemal Kaşıkçı cinayetini dublörle gizlediler

CNN , Cemal Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyen bir adamın görüntüsünü paylaştı.
CNN , Cemal Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyen bir adamın görüntüsünü paylaştı.

CNN International, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin nasıl gizlendiğini gösteren yeni bir görüntü yayınladı. Görüntüde Cemal Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyen bir adam dikkat çekiyor.

CNN International’ın paylaştığı görüntüde Cemal Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyen bir adam dikkat çekiyor. Suudi yetkililerin bu yöntemle Kaşıkçı'nın dışarı çıktığı görüntüsünü vermeye çalıştıkları belirtiliyor.

CNN International, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından konsoloslukta bulunan bir kişiye Kaşıkçı'nın kıyafetlerinin giydirilerek, güvenlik kameralarında sahte iz bırakmak için binadan çıkarılmasının görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde Kaşıkçı'nın dublorü olarak kullanılan ve isminin Mustafa el Medeni olduğu tespit edilen kişinin Kaşıkçı'dan iki saat önce konsolosluk binasına başka kıyafetlerle geldiği, daha sonra ise Kaşıkçı'nın kıyafetleri ve gözlüğünü giymiş şekilde kapıdan çıktığı görülüyor.

Dublör Kaşıkçı'nın beraberindeki kişiyle birlikte bir taksiye binerek Sultanahmet'e gittiği ve burada bir tuvalete girerek tekrar kendi kıyafetlerini giydiği görülüyor.

Sahte Kaşıkçı Sultanahmet'te kendi kıyafetlerini tekrar giymiş

İkili daha sonra içerisinde Kaşıkçı'nın kıyafetlerinin olduğu düşünülen poşeti bir çöp kutusuna atarken görülüyor.

İkilinin daha sonra bir asansörün kapısında beklediği ve bu sırada Mustafa el Medeni'nin sakalsız ve bıyıksız olduğu görülüyor. Emniyet yetkilileri Medeni'nin Kaşıkçı'ya benzeyebilmek adına takma sakal ve bıyık taktığı yönünde değerlendirmede bulunuyor.

Konsolosluk çalışanları ifade veriyor

  • Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarının tanık olarak ifadelerinin alınması sürüyor. 5 konsolosluk çalışanı, şu sıralar savcıya ifade veriyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümüne ilişkin soruşturması sürüyor. Geçtiğimiz hafta 23 konsolosluk çalışan savcılığa tanık sıfatıyla ifade vermişti. Bu hafta da aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 25 konsolosluk çalışanının Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek tanık sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Bugün adliyeye gelen 5 çalışanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca ifadesi alınıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >