Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: AKM yıkılıyor, yeni opera binası geliyor

arşiv
arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’da AKM’nin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok çok farklı, çok çok modern bir mimari ile inşallah pazartesi günü İstanbul’da lansmanını yapacağım. Ve bu suretle 2019’un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbul’a kazandırmış olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda yaptığı konuşmada "İstanbul’da AKM’nin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok çok farklı, çok çok modern bir mimari ile inşallah pazartesi günü İstanbul’da lansmanını yapacağım. Ve bu suretle 2019’un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbul’a kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimize çok ciddi darbe vurmuştur. Turizm gelirlerinde halen kat etmemiz gereken çok mesafe var. Turist sayısındaki artışa paralel gelirlerin yükselmemesinde, uygulanan düşük fiyat politikasının da etkisi olduğu açıktır.

Turizmde yükseliş başladı

Turizmde en kötüsünü artık geride bıraktık, yükseliş dönemi başladı. Devletimiz tüm imkanları ile bu sektörün yanındadır. Turizmde kaybettiğimiz pazarların daha büyükleri bir el uzatımı mesafede bizi beklemektedir.

Gastronomi turizmi adı giderek daha fazla anılan bir turizm çeşidi. İnanç turizmi ve sağlık turizmi gibi alanların daha geliştiğini görüyoruz. İnsanlar artık gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak istiyor. İnsanlar unutulmaz hatıralar da biriktirmek istiyor.

“Kapısına gelene ters bakan millet değiliz biz”

Elbette bu büyük bir değişimdir. Şayet doğru şekilde değerlendirebilirsek en karlı çıkacak ülke de biziz. Dünyada başka hangi ülkede, ülkemiz kadar zengin mutfak kültürü olabilir? Yeryüzünün hangi köşesinde bu denli köklü ve farklı medeniyetlerin izleri sürülebilir. Bizimle aşık atabilecek, kaç ülke bulunabilir?

Bizim ülkemize gelen her misafirimize bu konuda da gösterebileceğimiz çok örneğimiz, tecrübemiz var. Kapısını çalan kişiye, rengine, diline, kıyafetine bakmazsızın Tanrı misafiri gözü ile bakan milletiz biz. Milletimiz için Tanrı misafiri, sofrasında ne varsa bölüşebileceği, gerekiyorsa altına döşek sereceği kişi demektir. Kapısına gelene ters bakan millet değiliz biz.

“Anadolu'daki şehirlerimizde atılan ümit verici adımlarımız var”

“Türk örfünü, adetini sunduk, sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. Turistlere ülkemizin güzellikleri yanında, insanımızın gönül zenginliğini gösterdiğimiz de sadece para değil, dost da kazanmış oluruz. Yunus Emre'nin şu mesajı, turizm anlayışımızın manifestosudur: "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevinelim, dünya kimseye kalmaz"

Türkiye bir açık hava müzesi olmakla övünmek hakkımızdır. Son yıllarda Anadolu'daki şehirlerimizde atılan ümit verici adımlarımız var. Gaziantep, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler dalına katılmıştır. Şanlıurfa'nın müzik alanında yaptığı başvuru kabul edilmiştir. Coğrafi işaretlerini almaya başlamışlardır. Sahip olduğumuz Malatya Kayısı'ndan Isparta halısına kadar güzelliklere sahip çıkıp tescillemeli, tüm insanlığın hizmetine sunmalıyız.

Çanakkale Antik Şehri, çok büyük bir turistik değerdir. 2018 yılının Truva yılı ilan edilmesi, eksikliğimizi gidermek için atılacak adımlar için bir fırsat vesile haline dönüşür. Sivas'taki Divriği Ulu Camii, başka bir ülkede olsa yılda milyonlarca ziyaretçi çeker. Terör sorunu tamamen sona erdiğinde dağlarımızı ırmakların her birinin birer turizm fırsatı haline geleceğine inanıyorum.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >