Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Eskişehir mitinginde halka seslendi. Erdoğan: “Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir mitinginde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Yaptıklarımız en büyük referansımızdır”

Bizim diğer adaylardan, diğer partilerden farkımız biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Yaptıklarımız en büyük referansımızdır. Projelere devam ediyoruz, yenilerini duyuruyoruz. Peki ötekiler ne anlatıyor? Ötekiler bol bol geyik muhabbeti yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"Eskişehir'e 3. devlet üniversitesini de kazandırıyoruz"

Son 16 yılda Eskişehir'e 21 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 2734 adet yeni derslik inşa ettik. 3495 kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları kazandırdık. Birkaç yıla kadar 4500 kişilik 4 adet yurt binası daha kazandırıyoruz. Eskişehir'e 3. devlet üniversitesini de kazandırıyoruz. Eskişehir Teknik Üniversitesini de kurduk ve faaliyete geçirdik. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum yaptık. Yaparsa AK Parti yapar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz"

Eskişehirli çiftçilere son 16 yılda toplam 1 buçuk katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Eskişehir’de 1 teknokent ve 16 Ar-Ge merkezi kurduk.

Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz. Üniversiteleriyle ilköğretimden liseye kadar ülkemizin en önemli altyapısına sahip Eskişehir’e bu yakışırdı. Şimdiden Eskişehir’in 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti unvanının hayırlı olmasını diliyorum.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >