Denizli depremine uzman bakışı: İki deprem birbirinden bağımsız

Uzmanlar Denizli depreminin sürpriz olmadığını ve iki farklı fay hattının kırılması sonucunda yaşandığını aktardı.
Uzmanlar Denizli depreminin sürpriz olmadığını ve iki farklı fay hattının kırılması sonucunda yaşandığını aktardı.

Denizli'de art arda yaşanan iki deprem nedeniyle bölge halkı tedirgin. Meydana gelen 4,2 şiddetindeki ilk sarsıntının ardından yaşanan 6 büyüklüğündeki depremin bir felaketin habercisi olup olmadığı ise merak konusu. Deprem hakkında konuşan uzmanlar ise iki depremin birbirinden bağımsız olduğunu söylüyor.

Denizli'de saat 14.30'a gelirken iki deprem yaşandı. Birkaç dakika farkla meydana gelen depremler vatandaşlarda panik havası oluşturdu.

NTV'ye konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Okan Tüysüz ise Denizli'de yaşanan depremleri değerlendirdi.

"Depremler birbirinden bağımsız"

Prof. Dr. Tüysüz; "Bunlar iki farklı lokasyonda meydana gelen birbirinden bağımsız depremler. Bölgede iki önemli fay hattı var. Bu fay hatları üzerinde bölgede geçmişte de olmuş depremler var. Bunlar 'normal fay' olarak adlandırdığımız faylar."dedi.

"Sürpriz olmadı, bekliyorduk"

Tüysüz, jolojik olarak böyle bir depremin zaten beklendiğini söyledi ve "Bunlar bizim açımızdan çok da sürpriz olmayan depremler. 6 şiddetinde bir deprem hasar oluşumuna sebep olabilir" bilgilerini paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >