Deprem anında toplanma alanlarını nasıl öğreneceğiz?

E-devlet üzerinden mahallenizdeki toplanma alanlarını görmeniz mümkün.
E-devlet üzerinden mahallenizdeki toplanma alanlarını görmeniz mümkün.

Bugün meydana gelen ve merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi.

Vatandaşların korunabileceği alanlar hakkında sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin ardından 'toplanma alanları' hakkında da çeşitli açıklamalar yapıldı. Olası bir depremin ardından insanların yaşadıkları mahallelerde toplanabilecekleri alanlar e-devlet üzerinden görülebiliyor.

Yaşadığı şehri, ilçeyi, mahalleyi ve sokağını seçen vatandaşlar bölgelerindeki güvenli toplanma alanlarını görebiliyor.

Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi.

İstanbul Valiliği, deprem sonrasında saat 14.20 itibarıyla AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını, bütün birimlerin depremin kentteki etkilerini yakından takip ettiğini duyurdu.

  • Son günlerde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar, olası bir deprem sırasında toplanma alanlarının nasıl öğrenilebileceğini merak etti.

Toplanma alanını nasıl öğrenebilirim?

Olası bir depremin anında sığınmak için belirlenen toplanma alanları vatandaşlar tarafından e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor. E-devlet il, ilçe, mahalle ve sokak ismi girilerek en yakın toplanma alanlarının yerlerini öğrenebilme imkanı sağlıyor.

Harita üzerindeki toplanma alanları böyle görülebiliyor.
Harita üzerindeki toplanma alanları böyle görülebiliyor.

İstanbul'da kaç tane toplanma alanı bulunuyor?

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İstanbul'da bulunan toplanma alanlarının değişebildiğini ve başka bir yapılanma olabildiği söyleyerek, değişen alanların yerine mutlaka başka alanların belirlendiğini söyledi. Şuan İstanbul'da 2800 farklı toplanma alanının varlığına da işaret eden Güllüoğlu, tüm toplanma alanlarının e-devlet üzerinden listelendiğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >