Dün 4 DHKP-C'li, bugün de 3 FETÖ'cü SAT komandosu kaçmaya çalışırken yakalandı

dhkp-cli teröristler
dhkp-cli teröristler

Dün Edirne’de, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan 1’i kadın 3 DHKP-C’li son an da farkedilirken, bugün de düzenlenen FETÖ operasyonu çerçevesinde 3 SAT komandosu yurt dışına kaçarken yakalandı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, dün yasa dışı yollarla bir A.O.S. isimli bir şahsın Türk plakalı bir çekici ve bu çekiciye bağlı dorse içerisinde bir grup DHKPC’linin yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapacağı bilgisi alınması üzerine harekete geçti. Söz konusu tır parkındaki dorsede arama yapan jandarma ekipleri, havasızlıktan bayılmak üzere olan 3 erkek ve 1 bayan 4 Türk vatandaşı yakaladı. Şahısların isimlerinin T.A., M.V., C.V. ve F.V. olduğu, yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştıkları, yapılan sorgularında aranan şahıslardan olmadıkları, fakat Terör Örgütü Üyesi Olmak (DHKP-C) suçundan suç kayıtlarının mevcut olduğu bildirildi.

Şahısların İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından konulmuş yurt dışına çıkma yasaklarının bulunduğu belirtildi. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek, gerekli tahkikata başlanıldığı ve şahısların gözaltına alındığı öğrenildi.

FETÖ'cü 3 SAT komandosu yakalandı

FETÖ'nün darbe girişiminde aktif rol aldıkları tespit edilen 3 SAT komandosu, yurt dışına kaçmak için geldikleri Edirne'de yakalandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >