"Enflasyon yıllık hedeflediğimiz rakamın altında"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Albayrak haziran ayı enflasyon rakamları ile ilgili, "Yıllık hedeflediğimiz rakamın altında bir enflasyonu gördük" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Önümüzde Türkiye'ye fırsatlar sunan 4 yıllık bir dönem var" dedi.

"Türkiye eskisi gibi üzerinden para kazanılacak bir ülke değil. Türkiye vadettikleriyle sürdürülebilir şekilde para kazanılacak bir ülke." diyen Albayrak, "Öncü göstergeler ekonomide toparlanma eğiliminin sürdüğünü, özellikle ikinci yarıda baz etkisiyle daha da netleşeceğine işaret ediyor." ifadesini kullandı.

Albayrak, "Seracılık, tarım noktasında enflasyon ile ilgili güçlü desteğimiz devam ediyor ve devam edecek." dedi.

"İlk defa cari fazla verilecek"

Bakan Albayrak, "Haziran ayı itibarıyla 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ilk defa cari fazlanın verildiği bir ay olacak." diye konuştu.

Albayrak, "Bu yılın ikinci yarısında büyüme ve istihdamda YEP hedeflerimizin üzerine çıkacak güçlü performans ortaya koyacağız." ifadesini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >