Erdoğan'dan Mehmet Görmez açıklaması

​​Erdoğan'dan Mehmet Görmez açıklaması​
​​Erdoğan'dan Mehmet Görmez açıklaması​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden ayrıldığı iddialarına ilişkin soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik Körfez turunun ardından yurda döndü. Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının karşısına geçen Erdoğan, ziyaretlerini değerlendirdi ve gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Son günlerde çok konuşulan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifa edeceği ya da görevden alınacağı iddialarının doğruluğu da Erdoğan'a yöneltilen sorulardan biriydi.

“Ne görevden, alma ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden ayrıldığı iddialarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil fakat geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu.

Bu da tabii Sayın Başbakan ile görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden alma, ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >