Eski kimlik kartları 2018'de geçerli olacak mı?

Eski kimlik kartları 2018'de geçerli olacak mı?​
Eski kimlik kartları 2018'de geçerli olacak mı?​

Siirt Valiliği, sosyal medyada yer alan 2018’de eski kimliklerin süresinin biteceği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

Siirt Valiliği, son zamanlarda sosyal medyaya yansıyan kimlik kartlarının dağıtımının yıl sonunda sona ereceği ve ücretlerinin fahiş fiyata yükseleceği şeklinde çıkan haberleri yalanladı. Valilik, bu haberler nedeniyle Şiir Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde izdiham yaşandığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, yeni kimlik kartlarının 2018 yılı itibariyle de dağıtılacağına, ücretlerinin de ‘Değerli Kağıtlar’ oranıyla eş değer bir şekilde artacağına yer verildi.

Nüfus cüzdanlarının 2023 yılına kadar tamamen değiştirileceğinin kaydedildiği açıklamada, şu an kullanılan nüfuz cüzdanlarının geçerliliğinin devam ettiği ifade edildi.

Siirt Valiliğinin ‘Kimlik kartları ile ilgili basın duyurusu 2017/178 başlıklı duyurusunda şöyle denildi:

  • Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada, kimlik kartlarının dağıtımının yılsonu itibarıyla sona ereceği, kimlik kartı bedelinin fahiş oranda artacağı yönünde asılsız haberlerin yer alması üzerine ilimizde de Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde yoğunluğa ve izdihama yol açtığı anlaşılmıştır.
  • Nüfus kimlik kartlarının dağıtımının yılsonu itibarıyla sona ereceği ve kart bedelinin fahiş oranda artacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
  • Kimlik kartı bedelinin 2018 yılı itibarıyla "Değerli Kağıtlar" değerleme oranlarıyla güncelleneceği ve bu oranın asılsız haberlerde iddia edildiği gibi yüksek olmayacaktır.
  • Ülkemizde nüfus cüzdanlarının 2023 yılına kadar yenilenmesi hedeflenmektedir ancak mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenleme bulunmamaktadır.
  • Vatandaşlarımızın bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekmektedir.
  • Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >