FETÖ üyesi Aydoğan Vatandaş ABD'de görüntülendi

Aydoğan Vatandaş, ABD'de görüntülendi.
Aydoğan Vatandaş, ABD'de görüntülendi.

FETÖ'nün medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden ve "Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari Aydoğan Vatandaş, ABD'nin New Jersey eyaletinde görüntülendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden ve "Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari Aydoğan Vatandaş'ı ABD'nin New Jersey eyaletinde iki ayrı mekanda görüntülendi.

İki ayrı mekanda görüntülendi

İlk olarak New Jersey eyaletinin Clifton semtinde bulunan FETÖ mensuplarının buluşma adreslerinden Ant kitabevi ve kafede (Ant Bookstoreamp;Cafe) görüntülenen Vatandaş, ardından gittiği Hackensack semtindeki FETÖ örgütüne yakın isimler tarafından işletilen Kafe (Cafe) 46’ya gitti.

  • FETÖ'nün Amerika'daki kuruluşlarından Türk Kültür Merkezi'nin(TCC) New Jersey şubesi tarafından bu yıl Nevruz etkinliği de düzenlediği Cafe 46'nın iç kısmında öğle yemeğini yedikten sonra bahçe bölümüne çıkarak yanındaki kişiyle sohbet eden Vatandaş, AA ekibini karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Hızla kaçmaya çalıştı

AA muhabirinin FETÖ firarisi olarak arandığını belirterek sorular sorması üzerine şok yaşayan Vatandaş, oturduğu masadan kalkarak elindeki çay bardağı ve çantasıyla hızla kaçmaya çalıştı.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilişkisi ve “Fuat Avni” hesabının yöneticisi olup olmadığı yönündeki sorular üzerine telaşlanan Vatandaş, hızla kafenin iç bölümüne doğru gitti.

Soruları cevapsız bırakan ve kafeye girer girmez polis çağrılmasını isteyen Vatandaş'ın panik halindeki tavır ve hareketleri dikkat çekti.

Karalama kampanyalarının öncüsü Vatandaş, Gülen’in prenslerinden

1995 yılında Deniz Harp Okulu'ndan ayrıldıktan sonra aynı yıl FETÖ'ye ait Aksiyon dergisinde çalışmaya başlayan Vatandaş, 2001 yılında Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı bölümünü bitirdi.

1995-2000 yılları arasında Aksiyon'da görev yapan Vatandaş, 2000-2004 yılları arasında Zaman gazetesinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığının yanı sıra "Karakutu" adlı bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmişti.

"Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğu iddiası

Türkiye’de FETÖ’yle ilgili açılan bazı davalarda ismi geçen Vatandaş'ın, bir dönem FETÖ'nün yasa dışı dinleme faaliyetleri sonucunda elde ettiği birtakım bilgileri ve uydurma içerikleri "Fuat Avni" adlı hesaptan paylaşan yöneticilerden biri olduğu iddia edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan 314 sayfalık iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla birçok FETÖ yöneticisinin ismi geçmişti. İddianamede Vatandaş'ın "Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğunun değerlendirildiği ifade edilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >