Fotoğraflarla haftanın özeti

İstanbul'da vapur, martılar ve tarihi yarımada güzel görüntülere sahne oldu.
İstanbul'da vapur, martılar ve tarihi yarımada güzel görüntülere sahne oldu.

Kars'tan Tunceli'ye, Kapadokya'dan Hakkari'ye... Bu haftaya damgasını vuran 15 fotoğrafı birlikte hatırlayalım.

Bu hafta, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde büyük emekler harcanarak fotoğrafçıların objektifine takılan 15 muazzam fotoğrafla kısa bir yolculuğa çıkıyoruz.

Hazırsanız başlıyoruz...

Kars'ta soğuk hava kaynar suyu dondurdu

                                    Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü Kars'ta havaya atılan kaynar su dondu. Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde bazı vatandaşlar ise soğuk havayı eğlenceye dönüştürdü. Köylülerin kaynatarak havaya attıkları suyun yere düşmeden havada donması güzel görüntüler oluşturdu.
Kars'ta soğuk hava kaynar suyu dondurdu Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü Kars'ta havaya atılan kaynar su dondu. Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde bazı vatandaşlar ise soğuk havayı eğlenceye dönüştürdü. Köylülerin kaynatarak havaya attıkları suyun yere düşmeden havada donması güzel görüntüler oluşturdu.
Tek göz odada 6 çocukla kış şartlarında yaşam mücadelesi

                                    Doğu Guta'daki ablukadan geçen yıl kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ahmir ailesi, Konya'da zorlu kış şartlarında bir odanın içerisinde kalıyor.
Tek göz odada 6 çocukla kış şartlarında yaşam mücadelesi Doğu Guta'daki ablukadan geçen yıl kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ahmir ailesi, Konya'da zorlu kış şartlarında bir odanın içerisinde kalıyor.
Ovacık'ta tipi yaşamı olumsuz etkiledi

                                    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan tipi hayatı olumsuz etkiledi.Tipi sebebiyle birçok mahalle, köy ve sokak yolu ulaşıma kapandı. Sürücüler, Tunceli-Ovacık karayolunda ilerlemekte güçlük çekti.
Ovacık'ta tipi yaşamı olumsuz etkiledi Tunceli'nin Ovacık ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan tipi hayatı olumsuz etkiledi.Tipi sebebiyle birçok mahalle, köy ve sokak yolu ulaşıma kapandı. Sürücüler, Tunceli-Ovacık karayolunda ilerlemekte güçlük çekti.
Okullarda karne heyecanı

                                    Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarı yıl tatili dolayısıyla karne aldı.
Okullarda karne heyecanı Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarı yıl tatili dolayısıyla karne aldı.
Turistler gökyüzünden izledikleri Kapadokya'ya hayran kaldı

                                    Türkiye'nin peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da turistler, karla kaplanan doğal güzellikler ile tarihi ve kültürel zenginlikleri gökyüzünden gördü. Etkili olan karın ardından beyaza bürünen bölge eşsiz güzellik sergilerken, sıcak hava balonu turuna katılan ziyaretçiler peribacalarıyla kaplı vadiler üzerinde süzülerek manzarayı kuş bakışı izleme imkanı elde etti.
Turistler gökyüzünden izledikleri Kapadokya'ya hayran kaldı Türkiye'nin peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da turistler, karla kaplanan doğal güzellikler ile tarihi ve kültürel zenginlikleri gökyüzünden gördü. Etkili olan karın ardından beyaza bürünen bölge eşsiz güzellik sergilerken, sıcak hava balonu turuna katılan ziyaretçiler peribacalarıyla kaplı vadiler üzerinde süzülerek manzarayı kuş bakışı izleme imkanı elde etti.
İstanbul'da günlük yaşam

                                    İstanbul'da vapur, martılar ve tarihi yarımada güzel görüntü oluşturdu.
İstanbul'da günlük yaşam İstanbul'da vapur, martılar ve tarihi yarımada güzel görüntü oluşturdu.
Hatay'da su basan mahallerde hasar tespit çalışması

                                    Hatay'da etkili sağanak sonrası oluşan sel sularının zarar verdiği mahallelerde, hasar tespit çalışmaları yapılıyor.
Hatay'da su basan mahallerde hasar tespit çalışması Hatay'da etkili sağanak sonrası oluşan sel sularının zarar verdiği mahallelerde, hasar tespit çalışmaları yapılıyor.
45 yıllık turşucunun renkli dükkanı

                                    Kayseri'de hastalanan bir arkadaşından devraldığı malzemelerle 45 yıl önce turşuculuğa adım atan Bayram Ali Aydoğan, el arabasında başlayan turşuculuğu dükkanında sürdürüyor.
45 yıllık turşucunun renkli dükkanı Kayseri'de hastalanan bir arkadaşından devraldığı malzemelerle 45 yıl önce turşuculuğa adım atan Bayram Ali Aydoğan, el arabasında başlayan turşuculuğu dükkanında sürdürüyor.
Hollanda'da "Ulusal Lale Günü" etkinliği

                                    Hollanda'da lale mevsiminin başlangıcı dolayısıyla "Ulusal Lale Günü" etkinliği düzenlendi. Dam Meydanı'nda lale üreticileri tarafından sergilenen farklı renklerde yaklaşık 200 bin lale arasından bedava lale alabilmek için binlerce kişi sıraya girdi.
Hollanda'da "Ulusal Lale Günü" etkinliği Hollanda'da lale mevsiminin başlangıcı dolayısıyla "Ulusal Lale Günü" etkinliği düzenlendi. Dam Meydanı'nda lale üreticileri tarafından sergilenen farklı renklerde yaklaşık 200 bin lale arasından bedava lale alabilmek için binlerce kişi sıraya girdi.
En güzel deve seçildi

                                    İzmir'in Selçuk ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen En Süslü Deve Yarışması'nda birinciliği Baybars isimli deve kazandı. Selçuk İstasyon Meydanında 37. Geleneksel Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali kapsamında yaklaşık 20 devenin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
En güzel deve seçildi İzmir'in Selçuk ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen En Süslü Deve Yarışması'nda birinciliği Baybars isimli deve kazandı. Selçuk İstasyon Meydanında 37. Geleneksel Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali kapsamında yaklaşık 20 devenin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Tarihi Kütahya Kalesi'nde beyaz güzellik

                                    Bizans döneminde yapılan Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından kullanılan tarihi Kütahya Kalesi, kar yağışının ardından oluşan beyaz örtüsüyle farklı bir görünüme kavuştu. Kalenin eteklerinde bulunan Sultanbağı, Paşamsultan, Börekçiler ve Maruf mahallerindeki çatıları karla kaplı eski evler ise Kütahya Kalesi ile birlikte güzel bir manzara oluşturdu.
Tarihi Kütahya Kalesi'nde beyaz güzellik Bizans döneminde yapılan Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından kullanılan tarihi Kütahya Kalesi, kar yağışının ardından oluşan beyaz örtüsüyle farklı bir görünüme kavuştu. Kalenin eteklerinde bulunan Sultanbağı, Paşamsultan, Börekçiler ve Maruf mahallerindeki çatıları karla kaplı eski evler ise Kütahya Kalesi ile birlikte güzel bir manzara oluşturdu.
Hakkari'de dolunay

                                    Hakkari'nin Irak sınırındaki karlı dağların arkasından doğan dolunay güzel görüntü oluşturdu.
Hakkari'de dolunay Hakkari'nin Irak sınırındaki karlı dağların arkasından doğan dolunay güzel görüntü oluşturdu.
Yunanistan'da olaylı Makedonya gösterisi

                                    Yunanistan'ın başkenti Atina'da, on binlerce kişinin, ülkenin Makedonya ile gerçekleştirdiği "isim sorununa" yönelik anlaşmaya karşı düzenledikleri protestoda polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı.
Yunanistan'da olaylı Makedonya gösterisi Yunanistan'ın başkenti Atina'da, on binlerce kişinin, ülkenin Makedonya ile gerçekleştirdiği "isim sorununa" yönelik anlaşmaya karşı düzenledikleri protestoda polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı.
Karlı dağların yılmaz bekçisi "Mehmetçik"

                                    Hakkari'nin Irak sınırında görev yapan Mehmetçik, zorlu coğrafya ve kış şartlarına rağmen bin 860 rakımlı Şehitler İrfan ve Tunahan Modüler Üs Bölgesi'nde gece gündüz vatan nöbeti tutuyor. Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde 7 gün 24 saat görevinin başında olan Mehmetçik, bir yandan PKK'lı teröristlerle mücadele ederken bir yandan da kaçakçılığın önünü kesiyor.
Karlı dağların yılmaz bekçisi "Mehmetçik" Hakkari'nin Irak sınırında görev yapan Mehmetçik, zorlu coğrafya ve kış şartlarına rağmen bin 860 rakımlı Şehitler İrfan ve Tunahan Modüler Üs Bölgesi'nde gece gündüz vatan nöbeti tutuyor. Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde 7 gün 24 saat görevinin başında olan Mehmetçik, bir yandan PKK'lı teröristlerle mücadele ederken bir yandan da kaçakçılığın önünü kesiyor.
Venezuela'da Maduro karşıtı gösteri

                                    Venezuela'nın başkenti Caracas'ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtları protesto gösterisi düzenledi. Gösteriler sırasında bazı protestocular ile polis arasında gerginlik yaşandı.
Venezuela'da Maduro karşıtı gösteri Venezuela'nın başkenti Caracas'ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtları protesto gösterisi düzenledi. Gösteriler sırasında bazı protestocular ile polis arasında gerginlik yaşandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >