Gelenek ile teknolojinin mücadelesi: 1000 Yılın Savaşçıları

Okçular Vakfı Riva Tesisleri, büyük bir etkinliğe sahne oldu.
Okçular Vakfı Riva Tesisleri, büyük bir etkinliğe sahne oldu.

GZT'nin medya sponsorluğunda Okçular Vakfı Riva Tesisleri'nde bugün gerçekleşen 1000 Yılın Savaşçıları etkinliğinde geleneğin muhafızı Türk Okçuları ile geleceğin savaşçıları Taktik Atıcılar karşı karşıya geldi.

Düzenlenen savaş oyunu, oyuncuların kasklarındaki kameralar sayesinde Okçular Vakfı'nın YouTube kanalından canlı yayımlandı.

Günümüzün popüler ekstrem sporlarından Airsoft, Paintball, Taktik Atıcılık gibi Türk kültüründeki geleneksel okçuluk da dahil edilerek bu alanda bir farkındalık oluşturulmak amaçlanıyor. Ziyaretçiler silah tekniği, balta ve 'airsoft' silahları deneyimleyerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Okçuluk başta olmak üzere ata sporlarını bugünün ve geleceğin nesillerine sevdirmek, sporcular yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Okçular Vakfı, savaş oyunu meraklıları ve spor tutkunları için yeni bir etkinlik gerçekleştirdi.

  • GZT'nin medya sponsorluğunda Okçular Vakfı Riva Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe büyük ilgi vardı.

Ziyaretçiler 'Balta Atma' oyununda kıyasıya yarıştı.
Ziyaretçiler 'Balta Atma' oyununda kıyasıya yarıştı.

Gelenek ve gelecek karşı karşıya

1000 Yılın Savaşı’nda geleneksel ile teknoloji karşı karşıya geldi. Okçular Vakfı’nın destekleri ve Guguk Outdoor’un ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte dünyada ilk kez Geleneksel Türk Okçuları ve Taktik Atıcılar, canlı yayında karşı karşıya geldi.

Bir tarafta ‘geleneğin muhafızları’ Türk Okçuları Fatih’in hazinesini korumaya çalışırken; diğer tarafta ‘geleceğin savaşçıları’ Taktik Atıcılar’, bu hazineyi bulmak için mücadele etti.

7 Taktik Atıcı ile 14 Geleneksel Türk Okçusu’nun katılacağı savaş oyunu, oyuncuların kasklarında yer alacak kameralar sayesinde internetten ve alandan canlı olarak yayınlandı.

Gösterilerde plastik mermi kullanıldı.
Gösterilerde plastik mermi kullanıldı.

Nasıl hazırlandılar?

Geleneğin muhafızları, hareket halinde ok atma, saklanarak ok atma ve peş peşe daha hızlı ok atma üzerine çeşitli antrenmanlar gerçekleştirdi. Geleceğin savaşçılarıysa daha çok pusuya karşı önlem almak için çeşitli taktikler üzerinde çalıştı. Hazırlıklar 1.5 ay sürdü.

Katılımcılar kurulan dev ekranlar sayesinde bu savaşın her dakikasını canlı izleme fırsatı buldu.

Etkinliğe katılan ziyaretçiler yakın mesafe silah tekniği, balta kullanımı ve 'airsoft' silahları deneyimleme imkanı buldu.

Ok atan bir katılımcı böyle görüntülendi.
Ok atan bir katılımcı böyle görüntülendi.

Ayrıca, Archery Tag Pro oynayan ziyaretçiler, özel olarak kurulan okçuluk talim alanlarında eğitmenler eşliğinde ok atışı gerçekleştirdi.

IDPA alanında taktik atıcılık becerilerini deneyen küçük yaştaki ziyaretçiler Airsoft poligonunda da eğlenceli vakit geçirdiler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >