Güvenli Bölge: Barış Pınarı Harekatı başlıyor

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan Güvenli Bölge programında bu akşam 'Barış Pınarı Harekatı başlıyor' başlığı konuşuldu. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge'de konuşulanlar...

"Türkiye'de Pentagon'un kurduğu cümleyi kuramayacaklar var"

Biz bu coğrafyanın en büyük ülkesiyiz diyen Mete Yarar, "Pentagon bugün 'Ne yazık ki Türkiye, tek başına iş yapmayı seçtiğinden dolayı o bölgeden çıktık.' açıklaması yaptı. Türkiye'de Pentagon'un kurduğu cümleyi kuramayanlar var" dedi.

"Operasyon gecikmedi, Türkiye ne zaman uygun görürse o zaman harekat başlar"

  • Mete Yarar, operasyonun gecikmediğini vurgulayarak "Türkiye ne zaman planlamışsa Fırat'ın doğusunda operasyon o zaman başlar. En doğru an hangi ansa o zaman başlayacak. Gecikme yok. Bu bir oyun değil. Binlerce insanın canı var burada. Harekat alanı anlamında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sınır operasyonu yapılacak. Bir gün gecikebilirsin, iki gün gecikebilirsin ya da operasyonu öne alabilirsin. Ne zaman uygun zaman olursa o zaman harekat başlar" ifadelerini kullandı.

Mete Yarar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dünyada asimetrik savaşı yapabilen en fazla personele biz sahibiz"

ABD ordusu da dahil olmak üzere asimetrik savaşı fiilen yapabilen en fazla tecrübeli personele biz sahibiz. Bugün silahlı kuvvetlerin asimetrik savaşı fiilen yapabilecek İçişleri Bakanlığı personeli de dahil olmak üzere 100 bini aşkın personelimiz var.

"Türkiye; ABD, Rusya ve Suriye yönetimine karşı diplomatik ve askeri başarı kazanmıştır"

Türkiye'nin baskısı hem politik mesajlar veriyor hem de karşı tarafta çözülmeyi de hızlandırıyor. Bugün ABD'nin Suriye yönetiminin ve Rusya'nın bu tavırlara getirilmesi Türkiye'nin diplomatik ve askeri başarısıdır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >