Güvenli Bölge: İdlib'te kördüğüm, Irak'ta Pençe 3, Güvenli Bölge'de son perde

Güvenli Bölge'de bu hafta 'İdlib'te kördüğüm, Irak'ta Pençe 3, Güvenli Bölge'de son perde' başlıkları tartışıldı.

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'nin bu bölümünde 'İdlib'te kördüğüm, Irak'ta Pençe 3 ve Güvenli Bölge'de son perde' başlıkları konuşuldu. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge'de konuşulanlar...

TSK'da yaşanan son emeklilik kararları ne anlama geliyor?

"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız" diyen Mete Yarar "Ailelerin 16 yaşına getirdikleri çocuklar, 16 yaşında PKK tarafından kaçırılıyor" dedi. PKK'nın içerisinde taciz, tecavüz ve infazlar yaşandığının bazı kesimlerce görmezden gelindiğine dikkati çeken Mete Yarar, bunun da görmezden gelindiğini söyledi. Mete Yarar "PKK'ya PKK diyemeyen adamların demokrasi nutuklarını dinliyoruz." diyerek durumun vahametini özetledi.

"İsim verilmemiş iki operasyon daha var"

Mete Yarar "Hakurk bölgesinde Pençe harekatı sürerken aslında isim verilmemiş iki operasyon daha var: Bunlardan biri Çukurca'nın altında Metina'ya doğru uzanan operasyon ve Dağlıca'dan başlayan başka bir operasyon daha var" dedi. Yarar, "Kuzey Irak'ta dört farklı alanda operasyon yapıyoruz" diyerek sözlerine devam etti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >