Güvenli Bölge TeknoFest'te

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge, Türkiye'nin uzay, teknoloji ve bilim festivali TeknoFest'ten canlı yayınla karşınızda... Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın canlı yayın konuğu olduğu Güvenli Bölge, Türkiye'nin en teknolojik yayınını yaptı! Türkiye'nin savunma teknolojileri ve yerli teknoloji yatırımları Güvenli Bölge'de masaya yatırıldı. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge...

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge'de bu hafta TeknoFest'ten yapılan canlı yayında Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar eşliğinde Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamleleri konuşuldu. İşte TeknoFest'e dair tüm detaylar...

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar TeknoFest'e geçtiğimiz yıl 10 bin öğrenci, bu yıl 17 bin takımın başvuru yaptığını açıkladı.

Selçuk Bayraktar; ''Gazi Pilot Vecihi Hürkuş uçak yapıyor, ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırılıyor. Biz bu akışı tersine çevirmek istiyoruz'' dedi.

Bayraktar ''Vecihi Hürkuşlar, Nuri Demirağlar halen yaşıyor ama onları yok etmeye çalışanların isimlerini kimse anmıyor'' diyerek, yapılan çalışmalarla bu önemli isimlerin anıldığının altını çizdi.

"Vecihi Hürkuş'un başına gelenlerle aynı şeyleri yaşadık"

"İddia ediyorum; Türkiye İHA ve SİHA'ları en gelişmiş şekilde kullanan ülkedir"

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin İHA ve SİHA'ları en gelişmiş şekilde kullanan ülke olduğunun üzerinde önemle durdu. Bayraktar, "Hatta bu teknolojileri geliştirerek, satışını yapıyor hale geldik" dedi.


"Bir tane 'Akıncı' yapmakla bahar gelmiyor"



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >