GZT sınır hattında: Ortadoğu Uzmanı Sohtaoğlu, Tel Abyad'ın önemini açıkladı

Ortadoğu Uzmanı Mete Sohtaoğlu, sınır hattında bulunan GZT muhabirine Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Ortadoğu Uzmanı Mete Sohtaoğlu, sınır hattında bulunan GZT muhabirine Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik Barış Pınarı Harekatı’nı başlattı. Barış Pınarı Harekatı’nın daha önce yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından farkı bulunuyor. Ortadoğu Uzmanı Mete Sohtaoğlu, Barış Pınarı Harekatı’nın diğer iki operasyondan farkının daha safhalı ve daha geniş alanda icra edilmesi olduğunu belirtti. Sohtaoğlu ayrıca Tel Abyad'ın alınmasıyla birlikte buranın TSK'nın ana karargahı olacağını öne sürdü.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Uzmanlar, Barış Pınarı Harekatı’nı Türkiye’nin Suriye sınırında yaptığı en kapsamlı harekat olarak nitelendiriyor. Sınırda bulunan GZT muhabiri Ümmügülsüm Durmuş’a önemli değerlendirmelerde bulunan Ortadoğu Uzmanı Mete Sohtaoğlu, Barış Pınarı Harekatı’nın, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından daha geniş alanda ve daha kapsamlı bir operasyon olduğunu belirtti.

"Tel Abyad TSK'nın ana karargahı olacak"

Önümüzdeki günlerde Tel Abyad da alındıktan sonra TSK'nın operasyonu ikiye böleceğini öne süren

Ortadoğu Uzmanı Mete Sohtaoğlu, "Biz operasyonu şu ana kadar sadece Tel Abyad ve Resulayn arasında gördük. Ama bu muhtemelen sadece harekatın ilk adımı olacaktır. Önümüzdeki günlerde Tel Abyad da alındıktan sonra TSK Fırat’ın doğusundaki operasyonunu ikiye bölerek hem doğu tarafında hem de batı tarafındaki operasyonlarını devam ettirecek. Tel Abyad’da ana karargah oluşacaktır. Çok ciddi bir askeri yığınak gelecektir Tel Abyad’a. Münbiç ve Kobani’ye Süleyman Şah Türbesi’nin olduğu bölgeye doğru ayrı, Resulayn’ın alt tarafına doğru olan bölgeye ayrı harekatlar Tel Abyad’dan koordine edecek" dedi.

  • Tel Abyad'ın kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Sohtaoğlu, "Daha önceki harekatlar dağlık alanlarda yapıldı. Ama şu an Tel Abyad Türkiye sınırına çok yakın. Tel Abyad’ın alt tarafına baktığınız zaman Rakka’nın kuzeyine kadar dümdüz bir araziden oluşuyor. Bu yüzden Tel Abyad çok kritik öneme sahip" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >