Hitler'i gururlandıran davranış: Almanya'dan sonra Hollanda'dan skandal açıklama

Almanya Bekir Bozdağ'ın Türklerle toplantısına izin vermedi
Almanya Bekir Bozdağ'ın Türklerle toplantısına izin vermedi

Teröristlerin sıcak yuvası Almanya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da Türklerle olan toplantısını iptal ederek, ataları olan ırkçı Adolf Hitler'i gururlandıran bir davranış sergiledi. Sözde demokrasi bekçisi ve insan hakları savunucusu olan Almanya'nın bu yasağının ardından Hollanda'da demokrasi dışı bu yasağı Hollanda'da uygulayacağını açıkladı.

Almanya skandal hareketlerine bir yenisini daha ekledi. Almanya'da Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşma yapacağı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlediği etkinliğe son derece saçma bir neden olan "park yeri ve girişlerin yeterli olmadığını" öne sürülerek engel çıkarıldı. Henüz bu insanlık dışı yasağın tartışmaları devam ederken Hollanda Başbakanı Rutte, Türkiye'nin referandum için etkinlik düzenleme planı konusunda işbirliği yapmayacaklarını açıkladı.

Almanya Türklerden korktu: Gerekçe olarak Türklerin akın akın bölgeye gelmesi gösterildi
Gaggenau belediyesi, yaptığı açıklamada, UETD'ye kiraladığı bir salonda düzenlenecek etkinlik için verdiği izni geri çektiğini duyurdu. Açıklamada, UETD Gaggenau şubesinin kuruluş etkinliğinin gerçekleştirmesinin planlandığı, Adalet Bakanı Bozdağ'ın misafir konuşmacı olarak yer almasının duyulmasıyla bölge dışından da medya ilgisinin arttığı kaydedildi.

Etkinliğe bölge dışından çok fazla ziyaretçinin gelmesinin beklendiği, söz konusu salonun park yerlerinin ve girişlerin yeterli olmayacağı öne sürüldü.
Terör sevicilerin pembe panjurlu yuvası, sığınmacılara kabus evi oldu

Hollanda'da demokrasi dışı bu uygulamayı kendi ülkesinde uygulayacak

                                    Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Türk yetkililerin referandum için etkinlik düzenlenme planının olduğunu fakat bu konuda işbirliğine gitmeyeceklerini açıkladı.

Rutte mesajında "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda'nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil" yazdı.


Çavuşoğlu'ndan Hollanda' Başbakanının bu sözlerine yanıt verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "(Hollanda'da referandum etkinliğine izin verilmemesi) İşte Hollanda, o da demiş Bizim kamu alanımızda siz kampanya yapamazsınız. Ne demek yapamazsınız? Hani demokrasi, hani özgürlükler, hani ifade özgürlüğü, bize ders veriyorsunuz ya... Hani toplanma özgürlüğü. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Hiç kusura bakmayın, hiçbiriniz bizi engelleyemezsiniz. İstediğimiz yere de gideriz, vatandaşlarımızla da buluşuruz, toplantımızı yaparız."
Hollanda'da demokrasi dışı bu uygulamayı kendi ülkesinde uygulayacak Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Türk yetkililerin referandum için etkinlik düzenlenme planının olduğunu fakat bu konuda işbirliğine gitmeyeceklerini açıkladı. Rutte mesajında "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda'nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil" yazdı. Çavuşoğlu'ndan Hollanda' Başbakanının bu sözlerine yanıt verdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "(Hollanda'da referandum etkinliğine izin verilmemesi) İşte Hollanda, o da demiş Bizim kamu alanımızda siz kampanya yapamazsınız. Ne demek yapamazsınız? Hani demokrasi, hani özgürlükler, hani ifade özgürlüğü, bize ders veriyorsunuz ya... Hani toplanma özgürlüğü. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Hiç kusura bakmayın, hiçbiriniz bizi engelleyemezsiniz. İstediğimiz yere de gideriz, vatandaşlarımızla da buluşuruz, toplantımızı yaparız."
Almanya ve Hollanda'nın bu hareketinin özeti: ''Mamma mia Li Turchi!'' Anneciğim; Türkler!" ​

                                    Ömürlerinin 500 senesini Türklerden tırsarak geçirmiş Avrupa'nın hala Türkler fobisinin bir belirtisi olan bu davranış aslında çokta yeni değil. Bu olay bizlere ilk olarak Fatih'in ünlü komutanı Gedik Ahmet Paşa'nın 1480 yılında İtalya'nın Otranto şehrini fethetmesi üzerine bölgede bir Türk korkusu oluşmasını ve daha sonra bu korkunun dalga dalga tüm Avrupa'ya yayılmasını hatırlattı.

O tarihten itibaren, anneler çocuklarını 
"Türkler geliyor!" diye korkutmaya başladı.Bunun üzerine çocuklar da her endişe ve korku karşısında ''Mamma mia Li Turchi!'' (Anneciğim; Türkler!") demeyi adet edindi.

 Avrupa ve özellikle Almanya'nın son zamanlardaki Türkiye'ye karşı olan demokrasi dışı bu tutumu geçmişin bugüne yansıması olarak değerlendirilebilir. Hatırlanacağı üzere 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da vatandaşlarla yapacağı 15 Temmuz ile ilgili toplantı Alman makamlar tarafından engellenmiş ancak terör örgütü PKK'nın toplantısına izin verilerek bu toplantıya PKK ele başlarının canlı bağlantı yoluyla katılmasına izin verilmişti.
Almanya ve Hollanda'nın bu hareketinin özeti: ''Mamma mia Li Turchi!'' Anneciğim; Türkler!" ​ Ömürlerinin 500 senesini Türklerden tırsarak geçirmiş Avrupa'nın hala Türkler fobisinin bir belirtisi olan bu davranış aslında çokta yeni değil. Bu olay bizlere ilk olarak Fatih'in ünlü komutanı Gedik Ahmet Paşa'nın 1480 yılında İtalya'nın Otranto şehrini fethetmesi üzerine bölgede bir Türk korkusu oluşmasını ve daha sonra bu korkunun dalga dalga tüm Avrupa'ya yayılmasını hatırlattı. O tarihten itibaren, anneler çocuklarını "Türkler geliyor!" diye korkutmaya başladı.Bunun üzerine çocuklar da her endişe ve korku karşısında ''Mamma mia Li Turchi!'' (Anneciğim; Türkler!") demeyi adet edindi. Avrupa ve özellikle Almanya'nın son zamanlardaki Türkiye'ye karşı olan demokrasi dışı bu tutumu geçmişin bugüne yansıması olarak değerlendirilebilir. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da vatandaşlarla yapacağı 15 Temmuz ile ilgili toplantı Alman makamlar tarafından engellenmiş ancak terör örgütü PKK'nın toplantısına izin verilerek bu toplantıya PKK ele başlarının canlı bağlantı yoluyla katılmasına izin verilmişti.
Almanya'nın skandal yasağı sonrası Avrupa medyası

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Türkiye ile ilgili her türlü haberleri manşetten veren demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğünü dilinden düşürmeyen Batı medyasının bu olaya bakış açısı.
Almanya'nın skandal yasağı sonrası Avrupa medyası Türkiye ile ilgili her türlü haberleri manşetten veren demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğünü dilinden düşürmeyen Batı medyasının bu olaya bakış açısı.
Bekir Bozdağ'dan Almanlara'a demokrasi dersi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    "Maalesef bugün izinleri alınmış, her türlü çalışması yapılmış bir buluşmayı yapma fırsatı bulamadık. Her defasında insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü üzerine konuşmalar yapan ve kendileri dışındaki herkesi bu konudaki eksikleriyle suçlayan, bunu eleştiri haline getiren Alman makamlarının, Türk toplumun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir.

Toplantı hakkı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin teminat altına aldığı bir hak. İfade hürriyeti bunun kapsamında son derece önemli bir hak hem AB'nin hem Avrupa Konseyinin hem de demokratik hukuk devletlerinin vazgeçilmez özelliklerinden biri. İnsanlar bir araya geliyor, orada kendilerini ifade etmek istiyor, istedikleri bir konuşmacıyı getirip onu dinlemek istiyor, ona da izin vermiyorsunuz. 
Bunun adına da 'demokrasi' diyorsunuz, 'Bizde ifade özgürlüğü var' diyorsunuz. Böyle bir takdim yapılıyor. Kusura bakılmasın, çok net bir şekilde söylüyorum, bu demokrasiyle, ifade hürriyetiyle izah edilebilir bir şey değil. Hukuk devletine yakışan bir şey hiç değil. Bir bakanın kendisini ifade etmesine izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi?"

"Bu ne biçim demokrasidir ki teröristler için her şey serbest"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan vatandaşlara telekonferansla hitabının da engellendiğini hatırlatan Bozdağ, "Ama teröristbaşı Murat Karayılan'ın Kandil'den video konferans yoluyla Almanya'daki taraftarlarına ifade edebilmesi imkanı tanındı." ifadesini kullandı. 

Bozdağ, teröristler için toplantı, gösteri hakkının bulunduğunu ancak demokratik bir ülkenin bakanının bir toplantıda görüşlerini açıklamasına imkan ve izin verilmediğine işaret ederek,
 "Bu ne biçim demokrasidir ki teröristler için her şey serbest. Her türlü özgürlük, himaye, destek var ama meşru hükümetler için, sadece görüşünü söylemek isteyenler için büyük engeller çıkartılıyor, bunlara izin verilmiyor. Bunun adı 'demokrasi', 'Hukuk devletinin gereklerini yapmak' değildir. Bu demokrasiyi içselleştirmemiş olmanın somut bir göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Almanya'dan kim toplantı, gösteri yapmak istiyorsa, Türkiye'nin neresinde açıklama yapmak istiyorsa Türkiye'nin belediyeleri, bütün salonları onlara açıktır.
Türk yargısının verdiği kararların siyasi kararlar gibi takdim edilerek aşağılayan bir yaklaşım izlendiğinin altını çizen Bozdağ, hukuk devleti olan Türkiye'de demokrasinin güçlü, insan haklarına saygının esas olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de herkesin kendisini ifade etmek için istediği toplantıyı yapabileceğini vurgulayan Bozdağ, "Almanya'dan kim toplantı, gösteri yapmak istiyorsa, Türkiye'nin neresinde açıklama yapmak istiyorsa Türkiye'nin belediyeleri, bütün salonları onlara açıktır.
 Gelsinler istedikleri toplantıyı Türkiye'de pekala yapsınlar ve Türkiye'deki demokratik ortamı görsünler. Ama baktığımızda maalesef burada demokrasi, insan hakları ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesiyle bağdaşmayan bir yaklaşımla karşı karşıyayız." diye konuştu.
Bekir Bozdağ'dan Almanlara'a demokrasi dersi "Maalesef bugün izinleri alınmış, her türlü çalışması yapılmış bir buluşmayı yapma fırsatı bulamadık. Her defasında insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü üzerine konuşmalar yapan ve kendileri dışındaki herkesi bu konudaki eksikleriyle suçlayan, bunu eleştiri haline getiren Alman makamlarının, Türk toplumun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir. Toplantı hakkı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin teminat altına aldığı bir hak. İfade hürriyeti bunun kapsamında son derece önemli bir hak hem AB'nin hem Avrupa Konseyinin hem de demokratik hukuk devletlerinin vazgeçilmez özelliklerinden biri. İnsanlar bir araya geliyor, orada kendilerini ifade etmek istiyor, istedikleri bir konuşmacıyı getirip onu dinlemek istiyor, ona da izin vermiyorsunuz. Bunun adına da 'demokrasi' diyorsunuz, 'Bizde ifade özgürlüğü var' diyorsunuz. Böyle bir takdim yapılıyor. Kusura bakılmasın, çok net bir şekilde söylüyorum, bu demokrasiyle, ifade hürriyetiyle izah edilebilir bir şey değil. Hukuk devletine yakışan bir şey hiç değil. Bir bakanın kendisini ifade etmesine izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi?" "Bu ne biçim demokrasidir ki teröristler için her şey serbest" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan vatandaşlara telekonferansla hitabının da engellendiğini hatırlatan Bozdağ, "Ama teröristbaşı Murat Karayılan'ın Kandil'den video konferans yoluyla Almanya'daki taraftarlarına ifade edebilmesi imkanı tanındı." ifadesini kullandı. Bozdağ, teröristler için toplantı, gösteri hakkının bulunduğunu ancak demokratik bir ülkenin bakanının bir toplantıda görüşlerini açıklamasına imkan ve izin verilmediğine işaret ederek, "Bu ne biçim demokrasidir ki teröristler için her şey serbest. Her türlü özgürlük, himaye, destek var ama meşru hükümetler için, sadece görüşünü söylemek isteyenler için büyük engeller çıkartılıyor, bunlara izin verilmiyor. Bunun adı 'demokrasi', 'Hukuk devletinin gereklerini yapmak' değildir. Bu demokrasiyi içselleştirmemiş olmanın somut bir göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu. "Almanya'dan kim toplantı, gösteri yapmak istiyorsa, Türkiye'nin neresinde açıklama yapmak istiyorsa Türkiye'nin belediyeleri, bütün salonları onlara açıktır. Türk yargısının verdiği kararların siyasi kararlar gibi takdim edilerek aşağılayan bir yaklaşım izlendiğinin altını çizen Bozdağ, hukuk devleti olan Türkiye'de demokrasinin güçlü, insan haklarına saygının esas olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de herkesin kendisini ifade etmek için istediği toplantıyı yapabileceğini vurgulayan Bozdağ, "Almanya'dan kim toplantı, gösteri yapmak istiyorsa, Türkiye'nin neresinde açıklama yapmak istiyorsa Türkiye'nin belediyeleri, bütün salonları onlara açıktır. Gelsinler istedikleri toplantıyı Türkiye'de pekala yapsınlar ve Türkiye'deki demokratik ortamı görsünler. Ama baktığımızda maalesef burada demokrasi, insan hakları ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesiyle bağdaşmayan bir yaklaşımla karşı karşıyayız." diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin patronu değilsiniz"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki Türklerle yapmak istediği toplantının iptal edilmesine ilişkin, "Bu Alman derin devletinin sistematik şekilde bir uygulaması haline geldi." dedi.

Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılacağı toplantının iptali hakkında, "Almanya'nın bu tavrı gerçekten ne demokrasiye ne de ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğüne sığar. Herkese demokrasi dersi vermeye çalışan bir ülkenin, hatta birçok ülkenin de iç işlerine bu şekilde karışmaya çalışan bir ülkenin ve onun sisteminin son yıllarda bu tür etkinlikleri engellemeye çalışması esasen Almanya'nın ve Batı'nın ne kadar çifte standart içinde olduklarının göstergesidir." dedi.

Geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da vatandaşlarla yapacağı 15 Temmuz ile ilgili toplantının engellendiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, ancak terör örgütü PKK'nın toplantısına izin verildiğini ve bu toplantıya PKK ele başlarının canlı bağlantı yoluyla katıldığını hatırlattı.


Çavuşoğlu, "Terörist başlarına izin veriyorsunuz, halkın oyuyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a izin vermiyorsunuz. Bunun izah edilir bir tarafı yoktur." diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin patronu değilsiniz" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki Türklerle yapmak istediği toplantının iptal edilmesine ilişkin, "Bu Alman derin devletinin sistematik şekilde bir uygulaması haline geldi." dedi. Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılacağı toplantının iptali hakkında, "Almanya'nın bu tavrı gerçekten ne demokrasiye ne de ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğüne sığar. Herkese demokrasi dersi vermeye çalışan bir ülkenin, hatta birçok ülkenin de iç işlerine bu şekilde karışmaya çalışan bir ülkenin ve onun sisteminin son yıllarda bu tür etkinlikleri engellemeye çalışması esasen Almanya'nın ve Batı'nın ne kadar çifte standart içinde olduklarının göstergesidir." dedi. Geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da vatandaşlarla yapacağı 15 Temmuz ile ilgili toplantının engellendiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, ancak terör örgütü PKK'nın toplantısına izin verildiğini ve bu toplantıya PKK ele başlarının canlı bağlantı yoluyla katıldığını hatırlattı. Çavuşoğlu, "Terörist başlarına izin veriyorsunuz, halkın oyuyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a izin vermiyorsunuz. Bunun izah edilir bir tarafı yoktur." diye konuştu.
Merkel, benim bir suçum yok, kararı mahkeme vermiş havasında

                                    
                                    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasının iptal kararına ilişkin, "Almanya'da etkinlik kararını yerel yönetimler verir." dedi.
Merkel, benim bir suçum yok, kararı mahkeme vermiş havasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasının iptal kararına ilişkin, "Almanya'da etkinlik kararını yerel yönetimler verir." dedi.
Alman Bakan'dan geri vites: Mümkün olan en kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türk büyükelçiye "Türkiye'den Almanya'ya misafirler geldiği zaman onlardan sadece kampanya mitinglerine katılmalarını değil, adalet, ekonomi ya da dışişleri bakanlarıyla diyolaga hazır olmalarını beklediklerini söylediğini" belirtti. 

Almanya Dışişleri Bakaı Gabriel, "Mümkün olan en kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz, halen var olan hasar olağanüstü derecede büyük" diye konuştu.
Alman Bakan'dan geri vites: Mümkün olan en kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türk büyükelçiye "Türkiye'den Almanya'ya misafirler geldiği zaman onlardan sadece kampanya mitinglerine katılmalarını değil, adalet, ekonomi ya da dışişleri bakanlarıyla diyolaga hazır olmalarını beklediklerini söylediğini" belirtti. Almanya Dışişleri Bakaı Gabriel, "Mümkün olan en kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz, halen var olan hasar olağanüstü derecede büyük" diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >