Hollanda seçimlerinde Erdoğan sürprizi

Hollanda seçimlerinde Erdoğan sürprizi
Hollanda seçimlerinde Erdoğan sürprizi

Hollada'da yapılan genel seçimler gelen sonuçlar ile sona erdi. Dün akşam sosyal medya hesaplarında yayılan bir fotoğraf çok konuşuldu.

Hollanda'da seçim yarışı dün başlamıştı. Genel seçimlerde resmi sonuçlar açıklanmaya başlarken dün akşam sosyal medyaya bu görüntü damga vurdu. Oy kullanan bir vatandaş, oy pusulasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini ekledi ve oyunu bu şekilde kullandı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan bu görüntü gece boyu etkisini yitirmedi

Hollanda genel seçimlerinin ilk resmi sonuçlara göre 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte'nin Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı. Avrupa'da her seçimde olduğu gibi bu seçimde de oy pusulalarında Cumhurbaşkanı 'Recep Tayyip Erdoğan'a oy çıktı.


Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılan mesajlarda, Erdoğan'ın fotoğrafları ve isminin yer aldığı geçersiz çok sayıda oy pusulaları yer aldı.

Seçimleri Başbakan Rutte'nin partisi kazandı




Hollanda'da seçimleri 150 sandalyeli parlamentoda 33 milletvekili çıkaran Başbakan Rutte'nin partisi kazandı.

Aşırı sağcı Wilders 20 milletvekili ile ikinci oldu.



Rutte,sonucu; "Brexit ve ABD'de Trump'ın kazanmasından sonra Hollanda yanlış bir popülizme 'hayır' dedi" sözleriyle değerlendirdi. Seçimde hükümet ortağı İşçi Partisi, 2012 seçiminde 38 olan milletvekili sayısından 29'unu kaybederek 9 sandalyede kaldı ve büyük bir hezimet yaşadı.

DENK Partisi sürpriz yaptı



Türk kökenli milletvekilleri Kuzu ve Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi ise 3 sandalye kazandı. Seçime katılım oranı yüzde 82 oldu. Bu, bir Avrupa ülkesi için yüksek bir oran.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >