İstanbul'da 9 ilçede 14 okul tatil edildi

İstanbul Valiliği: Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Küçükçekmece, Maltepe ve Çatalca'de 14 okul tatil edildi.
İstanbul Valiliği: Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Küçükçekmece, Maltepe ve Çatalca'de 14 okul tatil edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, hasar ihbarı yapılan ve aralarında Sultangazi, Bahçelievler ve Silivri'nin de bulunduğu 9 ilçedeki 14 okulda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İstanbul Valiliği, 14 okul haricindeki 7 bin 46 okulda, eğitim-öğretime ara verilmesini gerektiren herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

Dün 5,8 şiddetindeki depremle sarsılan İstanbul'un bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Küçükçekmece, Maltepe ve Çatalca gibi ilçelerdeki bazı okullar tatil edildi. Valilik tarafından tatil edilen okulların isimleri de belli oldu.

  • Tatil edilen okulların listesi:
  • Sultangazi: İstiklal İlkokulu, İstiklal Ortaokulu
  • Gaziosmanpaşa: Vefa Poyraz Anadolu Lisesi
  • Bahçelievler: Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Yenibosna Ortaokulu
  • Büyükçekmece: Mimar Sinan İlkokulu ve Ortaokulu
  • Silivri: Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu
  • Arnavutköy: Şehit Er Tuncer Türkan Ortaokulu
  • Küçükçekmece: Tahsin Banguoğlu İlkokulu, Nergiz Anaokulu, Atatürk Kız MTAL, Kanarya Ortaokulu
  • Maltepe: Halit Armay Anadolu Lisesi
  • Çatalca: Arif Nihat Asya MTAL

Dün yaşanan depremde öğrenciler büyük panik yaşamıştı.
Dün yaşanan depremde öğrenciler büyük panik yaşamıştı.

"55 okulumuzun tamamı kontrol edildi"

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Hasar ihbarında bulunulan (55) okulumuzun tamamı kontrol edilmiş, detaylı teknik inceleme yapılması öngörülen (14) okulumuzda bugün (1 gün süreyle) aşağıda belirtilen okullarımızda eğitim-öğretime ara verilmiştir. Belirtilen okullar haricindeki (7046) okulumuzda, eğitim-öğretime ara verilmesini gerektiren herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır" denildi.

"7 bin 46 okulda tatil edilmesini gereken bulguya rastlanmadı"

İstanbul Valiliği, 14 okul haricindeki 7 bin 46 okulda, eğitim-öğretime ara verilmesini gerektiren herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan bir diğer açıklamada da, ''Deprem sonrası hastanelerimize sevk edilen 34 vatandaşımızdan 20’si ayakta tedavi edilmiş, 14 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >