Kamu kurumlarında sigara ve kahvaltı yasağı genelgeyle resmileşti

Antalya Valisi Münir Karaloğlu
Antalya Valisi Münir Karaloğlu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla makamında kabul ettiği muhtarlara, "Resmi dairelerde hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin bana gönderin" uyarısında bulunurken, Antalya Valiliğince, kamu kurumlarında mesai saatinde kahvaltı yapılmaması ve sigara içilmemesi yönünde genelge yayımlandı.

Antalya Valiliğince, kamu kurumlarında mesai saatinde kahvaltı yapılmaması ve sigara içilmemesi yönünde genelge yayımlandı. Buna göre kamu personelleri, mesai saatleri içinde verimli bir şekilde çalışabilmeleri adına kahvaltı, çay, kahve ve sigara molası veremeyecek.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, muhtarları kabul etti.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, muhtarları kabul etti.

Personeli gözlemlediler

Valiliğin genelgesinde, son zamanlarda kurumların girişlerinde, önlerinde, çalışma ofislerinde, mesai saatlerinde sabah kahvaltı yapan, çay, kahve ve sigara molası veren personel olduğunun gözlemlendiği belirtildi.

Bu durumun, etkin ve verimli bir mesai ortamı ve anlayışına işaret etmediği gibi vatandaş nezdinde kurumlara karşı olumsuz algıya yol açtığı vurgulanan genelgede, şu ifadelere yer verildi: "Tüm kamu çalışanlarının mesai saatleri esnasında işlerinin başında, etkin ve verimli bir şekilde çalışmaları esastır. İhtiyaçlarını keyfi değil, kendilerine verilen öğle arasında gidermelidirler. Bu bağlamda, tüm sıralı amirler mesai takibinin denetimiyle etkin ve verimli çalışmayı sağlamakla gerekli önlemleri alma hususunda bizzat sorumludurlar."

Muhtarlar, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'yla hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Muhtarlar, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'yla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Vali, muhtarları uyardı: Resimleyin bana gönderin

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla makamında kabul ettiği muhtarlara, "Resmi dairelerde hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin bana gönderin" dedi.

Vali, muhtarlarla görüştü

  • Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından muhtarlar, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, muhtarlardan kurallara uymayan kamu çalışanlarını bildirmelerini istedi.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, muhtarlardan kurallara uymayan kamu çalışanlarını bildirmelerini istedi.

Vali Münir Karaloğlu'nun geçtiğimiz gün kurumlarda mesai saatleri içerisinde kahvaltı yapılmasını ve sigara içilmesini yasaklayan talimatını beğendiklerini söyleyen muhtarlar, teşekkür etti. Bu konuda çoğu kişiden olumlu tepkiler aldığını anlatan Vali Karaloğlu ise şunları söyledi:

"Biz, 'Kimse kahvaltı yapmasın' demiyoruz. Kahvaltı zamanı milletin zamanından çıkmasın. Adam 07.00'de gelsin, dairede 08.00'e kadar kahvaltı yapsın. Ama 08.00'den sonra bir dakika bile milletin zamanını kahvaltı için harcamasın. Kapalı alanlarda sigara içme yasağı mesaiden kaytarma mekanizmasına dönüştü. Buna izin veremeyiz. Sigara içen her 20 dakikada bir kendisine mola veriyor, içmeyen çalışmasında devam ediyor. Biz niye sigara içmeyeni cezalandıralım? Böyle bir şey olamaz. Siz de takipçisi olun, dairelerde bizim bu emrimize rağmen hala kahvaltı edenler varsa takip edin. Siz muhtarsınız, toplum adına denetleme yapıyorsunuz. Hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin, bana gönderin. Allah rızası için bunu yapın. Toplumsal denetim olarak bunu yapın."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >