Kanal İstanbul'a 'lojistik üs' projesi geliyor

Arşiv
Arşiv

Yurt İçi Nakliyeciler Derneği (YND), başlangıç bedelinin 1.2 milyar TL olarak belirlenen Avrupa'nın en büyük lojistik üslerinden birini inşa etmeye hazırlanıyor.

Avrupa’nın en büyük lojistik üslerinden biri, Kanal İstanbul'a komşu olarak Yurt İçi Nakliyeciler Derneği (YND) tarafından inşa edilecek. Proje başlangıç bedelinin 1.2 milyar TL’yi bulacağını belirten YND Başkanı Karataş, yer tahsisi ve finansman konusunda hükümetten de destek beklediklerini açıkladı.

Projenin tanıtımı 20 Nisan Cuma günü İstanbul’da yapıldı. YND Başkanı Sedat Hakan Karataş, proje için minimum 300 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağını söyledi.

  • "Biz bu proje ile tüm yurtiçi nakliyecilerine hizmet verecek bir devasa bir merkez kurmayı amaçlıyoruz. 3. Köprünün açılması, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul’un açılacak olması bize Hadımköy-Arnavutköy arasındaki lokasyonda büyük bir lojistik üs ihtiyacının olduğunu gösterdi. Yaptığımız tüm araştırma ve incelemeler en doğru lokasyonun burası olacağını işaret etti. Kanal İstanbul tamamlandığında o bölgeye çok büyü bir nüfus kayması olacak. Böyle bir noktada bir lojistik üs olması her kesime ayrı avantaj sağlayacak."

Dünya Gazetesi'nden Aysel Yücel'in haberine göre Karataş, “Lojistiğin en büyük sıkıntısı malum trafik ve hızlı güzergah.Lojistik bütün ulaşım ağlarına ne kadar yakın ve hızlı olursa hizmeti de o derece güçlü ve kaliteli olur. Modern, teknolojik ve çok büyük bir alanda kurulu tüm nakliyecilerin bir arada olacağı bir lojistik merkezin olmaması yurtiçi nakliyecilerin en büyük sıkıntılarından biriydi. Çünkü İstanbul çok büyük bir metropol. Nakliyeciler 10’a yakın farklı bölgede böyle merkezler kurarak İstanbul’un dört bir yanına dağıldı.” diye konuştu.

AA
AA

İlk etap için 300 milyon dolar

İstanbul-Avrasya Lojistik Üssü (İSTAV), diye adlandırılan projenin 150 dönümlük arazi üzerine kurulmasının planlandığını açıklayan Karataş, “Gümrüklü sahası, antrepoları, soğuk hava sıcak hava, TIR merkezleri, garajları, borsası ve bunun yanında sosyal tesisleri ile kocaman bir lojistik üs olacağı için ciddi bir yatırım olacak. İlk etapta en az 300 milyon dolarlık başlangıç yatırımı öngörüyoruz” dedi. Bu yatırım için finansman desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Karataş, “Yer tahsisi ve finanasman konusunda devletimiz destek verirse projeye hemen başlayacağız” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >