Kart sahipleri dikkat! Son gün 31 Aralık

Kredi kartı, para (bankamatik) kartları ve ek kartlarla internetten alışveriş yapabilmek gerekli onayın verilmesi için tanınan süre 31 Aralık'ta sona eriyor.
Kredi kartı, para (bankamatik) kartları ve ek kartlarla internetten alışveriş yapabilmek gerekli onayın verilmesi için tanınan süre 31 Aralık'ta sona eriyor.

Daha önceden 17 Ağustos'a kadar süre tanınan ve uzatılan, kartlarla internetten alışveriş yapabilmek için son onay tarihi 31 Aralık'ta sona eriyor. Onay vermeyenler 31 Aralık'tan sonra internet üzerinden işlem yapamayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) yeni aldığı karara göre bireysel kredi kartı, para (bankamatik) kartları ve ek kartlarla internetten alışveriş yapabilmek için onay gerecek.

BDDK onay için önce 17 Ağustos'a kadar süre tanıdı. Posta'da yer alan habere göre 170 milyon banka ve kredi kartının sadece 68 milyonu için onay verme işlemini gerçekleştirdi.

Amaç tüketicileri korumak

Katılımın düşük olmasından dolayı 17 Ağustos olarak belirlenen süre 31 Aralık olarak değiştirildi.

31 Aralık'a süre tanıyan BDDK, tüketicilerin bir an önce bankalara onay vermesi için uyarılarda bulundu.

Bankalar da bu konuda uyarı mesajları göndermekle birlikte kredi kartı ekstrelerinde bu konuda uyarılar yapmaya başladı. Uygulamanın amacı internetten işlem yapan tüketicileri korumak ve ekstra güvenlik.

Onay verilmeyen kartlar işleme kapatılacak

Mevcut durumda internette kullanıma açık olan ve onay verilmeyen kartlar, 31 Aralık'tan sonra işleme kapatılacak.

Bir başka ifadeyle internet üzerinden kartla alışveriş, ödeme, Sanal POS kullanımıyla yapılan ödemeler (sigorta poliçesi gibi) veya karta tanımlı TV, internet, film, müzik gibi abonelikler de de sorun yaşanabileceği ifade ediliyor.

Karta onay vermek çok basit

Kartlara onay vermek ise çok basit. Bankalar SMS, internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM yoluyla ve şubelerden kartın internet alışverişine açılmasını sağlıyor. Bir SMS'le tüm kartlara onay vermek de mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >