Kazakistan 9 Haziran'da sandığa gidecek

Arşiv
Arşiv

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, cumhurbaşkanlığı için 9 Haziran'da erken seçim yapılacağını açıkladı.

Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev erken seçim kararı aldı. Tokayev 9 Haziran'da ülkede erken seçim yapılacağını duyurdu.

Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev’in görevini bırakmasının ardından Senato Başkanı Tokayev, Parlamentoda yemin ederek, ülkenin yeni cumhurbaşkanı olarak görevine başlamıştı.

Tokayev yemin ettikten sonra cumhurbaşkanlığı görevini Nazarbayev'den devraldı. Törenin ardından konuşan Tokayev, ülkenin anayasasına uygun şekilde vatandaşlarının haklarını ve özgürlüğünü garanti edeceğini belirterek, kendisine verilen cumhurbaşkanlığı görevini iyi niyetle yerine getireceğini söylemişti.

Kasım Cömert Tokayev (en sağda)
Kasım Cömert Tokayev (en sağda)

Astana'nın ismi Nursultan olarak değişti

Tokayev, ülkenin anayasasına uygun şekilde vatandaşlarının haklarını ve özgürlüğünü garanti edeceğini belirterek, kendisine verilen cumhurbaşkanlığı görevini iyi niyetle yerine getireceğini söylemişti.

Tokayev, başkent Astana'ya Nazarbayev'in isminin verilmesi önerisini dile getirirken, tüm şehirlerin merkez caddelerinin Nazarbayev'in ismini taşıması gerektiğini belirtti. Tokayev, Astana'da Nazarbayev'e bir anıt yapılmasını ve kendisine "onurlu senatör" görevinin verilmesini de önermişti.

Kazakistan Parlamentosu, başkent Astana'nın isminin Nursultan olarak değiştirilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >