Keçiören Belediyesi, Mc Donald's ve Burger King’e ruhsat vermeyecek

Arşiv
Arşiv

Ankara'nın Keçiören Belediyesi, Amerika’nın Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaşa karşı dikkat çeken bir karara imza attı. Keçiören Belediyesi ABD menşeili firmalara ruhsat vermeme kararı aldı. Oy çoğunluğu ile alınan kararla MC Donalds, Burger King ve Starbucks gibi ABD menşeili firmalara bugünden itibaren ruhsat verilmeyecek.

ABD’nin Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaşa bir hamle de Ankara Keçiören Belediyesi’nden geldi. Belediye Mecliside oy çokluğuyla alınan kararla ABD menşeili firmalara bugünden itibaren ruhsat verilmemesi kararlaştırıldı.

'TL'ye sahip çık' çağrısı

Öte yandan Türk Lirası üzerinden başlatılan ekonomik saldırıya karşı Belediye tarafından tüm ilçe Türk bayrağı görselli “milli paramız milli davamız” yazılı billboardlarla donatılarak, vatandaşlara dövizini bozdurarak Türk Lirasına sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Keçiören Türk bayrağı görselli “milli paramız milli davamız” yazılı billboardlarla donatıldı.
Keçiören Türk bayrağı görselli “milli paramız milli davamız” yazılı billboardlarla donatıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

  • "Keçiören Belediyesi ülkemize karşı başlatılan bu ekonomik savaşa kayıtsız kalmamış, yine bir ilke imza atarak Belediye Meclisi'nce aldığı kararla ABD menşeili firmalara bugünden itibaren ruhsat verilmemesini oy birliğiyle kararlaştırmıştır. Ayrıca Türk Lirası üzerinden başlatılan ekonomik saldırıya karşı tüm ilçe Türk bayrağı görselli 'milli paramız milli davamız' yazılı billboardlarla donatılmış, vatandaşlara dövizini bozdurarak Türk Lirasına sahip çıkma çağrısı yapılmıştır. Vatandaşımızın duyarlılığı ve devletimizin kararlılığı da bir kez daha göstermiştir ki milli menfaatlerden asla taviz verilmeyerek, ülke ekonomisinin dinamikleri güçlendirilmeye devam edecektir.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >