'Kendi çocuklarını okutuyorlar, çocuklarımızı da dağa gönderiyorlar'

Diyarbakır annelerinin bekleyişi sürüyor.
Diyarbakır annelerinin bekleyişi sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine, bir aile daha katıldı. Oğlu Muhsin için eyleme katılan baba Halit Altun, "Kendi çocuklarını neden götürmüyorlar? Kendi çocuklarını okutuyorlar, bizim çocuklarımızı da dağa gönderiyorlar" dedi.

HDP'yi 'çocuklarımızı dağa kaçırıyorlar' diyerek sorumlu tutan ailelerin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bir aile daha katıldı.

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle 3 Eylül'de HDP il binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Halit Altun, oğlunu istiyor.
Halit Altun, oğlunu istiyor.

Bir oğlu da askerde

Eyleme katılmak için Muş'tan gelen baba Halit Altun, yaptığı açıklamada, oğlu Muhsin'in, 4 yıl önce Malatya'da İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde okurken kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

  • Şoförlük yaparak 8 çocuğuna baktığını, ailesinin geçimini sağladığını dile getiren Altun, bir oğlunun da Ankara'da asker olduğunu belirtti.

Altun, 4 yıldır hasret kaldığı oğluna kavuşmak istediğini anlatarak, "Devletime, milletime, bayrağıma sadığım." dedi.

Diyarbakır HDP il binasının önünde devam eden eyleme katılım sürüyor.
Diyarbakır HDP il binasının önünde devam eden eyleme katılım sürüyor.

Yaptığı araştırmada oğlunun Kobani tarafına götürüldüğünü öğrendiğini dile getiren Altun, "Çocuğum için gitmediğim yer kalmadı. Sürekli başka yere yönlendiriyorlar. 2 yıl boyunca evimde kalmadım. Tüm varlığımı ortaya koydum, bir türlü çocuğumun izine rastlamadım." diye konuştu.

Altun, "Burada oturma eylemini görünce katılmak istedim. HDP'yi sorumlu tutuyorum. Çocuklarımızı götürüyorlar. Kendi çocuklarını neden götürmüyorlar? Kendi çocuklarını da götürseler, böyle bir sistem olduğunu düşünürüz. Kendi çocuklarını okutuyorlar, bizim çocuklarımızı da dağa gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >