Kış lastiği nasıl seçilir? En iyi kış lastiği modelleri

Arşiv
Arşiv

Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. ‘Kış lastiği nasıl seçilir? En iyi kış lastiği modelleri nelerdir?’ sorularını cevaplandırdık.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2018’de devreye girdi.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlarda da can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiğini değiştirme ücreti, ebada göre 50 lira ile 60 lira arasında değişiyor. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan 2019'a kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine para cezası kesilecek. ‘Kış lastiği nasıl seçilir? En iyi kış lastiği modelleri nelerdir?’ sorularını cevaplandırdık.

Kış lastiği nasıl seçilir?

Araçlar için doğru lastik türü ve ebadını seçebilmek için ilk yapılması gereken şey araçların üzerindeki lastiklerin markasını, tür ve ebat bilgilerini öğrenmek olmalı. Yaşanılan yer karlı iklim koşulları taşımıyorsa, hava sıcaklığı genellikle +7 derecenin üzerindeyse, standart iklim koşulları için tasarlanmış yaz lastiklerini tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

Aracın kullanıldığı bölgede kışlar sert geçiyorsa, sağlam bir takım kış lastiğiyle alınması zaruriyettir. Kış lastikleri, karda ve çamurda kullanım için özellikle test edilir ve zorlu kış sürüşlerinizde daha fazla güvenlik sağlar. Kış lastikleri, ayrıca yağmurlu havalarda, +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında, yaz lastiklerinden daha yüksek performanslıdır. Kış lastiğinin üretim yılı kontrol edilmelidir. Son 5 yıl içerisinde üretilmiş olan lastikler tercih edilmelidir. Kış lastikleri 4 tekerleğe de takılmalıdır. 2 adet kış lastiği, sürüş güvenliği açısından yeterli değildir. Kış lastiklerinin değişimi mümkünse Kasım ayı içinde yapılmalıdır.

Öte yandan güvenliğin yanı sıra yakıt tasarrufu ve uzun ömürlü lastikler tercih etmek de önemlidir.

Fiyatların düşük olmasına aldanılmamalı

Her yerde olduğu gibi lastik piyasasında da çok çeşitli fiyat ve niteliklerde ürünler bulunuyor. Fiyat olarak oldukça cazip görünen bir ürün satın almadan önce kullanım koşullarını ve bütçenizi mutlaka dikkatle gözden geçirmelisiniz. Uzun vadede güvenlik, performans, uzun ömür ve yakıt tasarrufu gibi kriterler alacağınız lastiğin gerçek maliyetini ortaya çıkacaktır.

En iyi kış lastiği modelleri

Continental, Kumho, Nexen ve Pirelli'nin kış lastikleri en yeni sürümleriyle karşılaştırmada. Yeni Continental WinterContact TS 860'ın selefi olan TS 850 geçtiğimiz yıllarda yapılan karşılaştırmalarda üst üste dört birincilik elde etmiş ve rakiplerinden de net biçimde ayrılmıştı. Peki, böylesine başarılı bir ürün nasıl daha da iyi bir hale getirilebilir?

  • Continental bu işi iyi biliyor ve yeni lastiği TS 860 ile ilk testinde zirveye çıkıyor: Çok iyi tutunma yeteneği ve aynı zamanda hem karda hem de ıslak zeminde çok yüksek güvenlik rezervleri sunuyor. Conti en düşük yuvarlanma direncinin ve başarılı dengesinin de yardımıyla kuru zeminde de en ön sıralarda yer alıyor. İkinci sırayı Nokian'ın WR D4'ü alıyor.
Nokian WR D4
Nokian WR D4

Lastik sadece gerçek bir kış uzmanı değil aynı zamanda da kuru ve ıslak zeminde güvenli ve verimli yol alabilen çok yönlü bir lastik. Üçüncü sırayı alan Pirelli Cinturato Winter da yeni lastiklerden biri.

Pirelli Cinturato Winter
Pirelli Cinturato Winter

Karda ve ıslak zeminde en iyi notları alan lastiğin kuru zemindeki tutunma yeteneğinde bazı zaaflar var. Ayrıca yuvarlanma direnci de bir hayli yüksek. Pirelli'nin hemen arkasında aynı puana sahip üç lastik var: Ciddi zaafları olmayan Goodyear UltraGrip 9 ve Michelin'in iki lastiği.

Michelin kış ve dört mevsim lastikleriyle testte

Michelin'in kış lastiği Alpin 5 ve dört mevsim lastiği CrossClimate benzer profillere sahip; ancak Alpin 5 daha belirgin ve kompleks lamellere sahip.

Michelin, Alpin 5'i bu sezondan itibaren kuru zeminde daha dengeli bir sürüş sunduğunu iddia ettiği bir hamur karışımıyla üretiyor; ancak test sırasında bu versiyon henüz satışa sunulmamıştı. Michelin CrossClimate modelini haklı bir biçimde "kış özellikleri de olan yaz lastiği" olarak tanımlıyor.

 Michelin CrossClimate
Michelin CrossClimate

Kardaki tutunma rezervleri bir hayli yüksek. Islak pistte ve düşük sıcaklıklarda en iyi fren performansını sunabiliyor; ancak yanal suda kızaklamada bazı zaaflar gösteriyor. Yol kuru olduğundaysa CrossClimate tüm rakiplerini geride bırakıyor ve düşük yuvarlanma direnciyle dikkat çekiyor.

Westlake, hakkında uyarı yapılması gereken lastiklerin hala var olduğunun canlı bir kanıtı. SW 618 özellikle ıslak zeminde çok güvensiz sürüş özellikleri sunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >