Kış saati uygulamasına geçilecek mi?

Arşiv
Arşiv

Yaz-kış saati uygulaması geçtiğimiz yıl alınan bir kararla tamamen kaldırılmıştı. Karanlıkta okula giden öğrenciler nedeniyle tartışılan uygulama ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. İstanbul Valiliği'nin verdiği talimata göre okul saatleri yaz saati uygulamasına göre düzenlenecek, böylelikle saatlerde değişiklik olmayacak.

Her yıl yaz ve kış saati uygulaması ile saatler yazın bir saat ileri, kışın ise bir saat geri alınıyordu. Ancak bu uygulama tamamen kaldırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2. maddesine ilişkin değişikliği içeriyordu. Bu değişikliğe göre 26 Mart 2016 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan yaz saati uygulaması 2016 yılı boyunca devam etti.

Veliler şikayetçiydi

Geçtiğimiz yıl öğrencilerin hava aydınlanmadan okula gitmesi nedeniyle eleştirilen bu kararla ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu.

Özellikle velilerin şikayetçi olduğu saat konusuyla ilgili okul saatlerinde düzenleme yapıldı. Buna göre saatlerin geri alınmayacağı ve yaz saati uygulamasının devam edeceği ortaya çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >